Fejlesztés

2024.02.21. 14:30

Tavasszal elkezdődik az új piac építése Fegyverneken

Teljesen átalakul és kibővül a helyi piac Fegyverneken, a munkálatokat várhatóan áprilisban kezdi meg a kivitelező. Ennek során egy nagy földszintes épület, és egy fedett árusítótér is épül majd. A fejlesztés közel 1700 négyzetméteres területet érint a város szívében.

Molnár-Révész Erika

Lezárult a közbeszerzési eljárás, így tavasszal elkezdődhetnek a helyi piac fejlesztési munkálatai Fegyverneken, a Dózsa György úton. Ennek során egy 320 négyzetméteres, földszintes épület, és egy nagy, fedett, oldalról nyitott árusítótér is épül a jelenlegi piac helyén. 

új,piac,építés,fegyvernek
A munkálatok során ezt a romos épületet is elbontják majd – mutatta Nardai Dániel projektmenedzser
Fotó: Mészáros János

– Az épület egyik részében két üzlet és szociális helyiségek, a másikban szintén két bolt és raktárak helyezkednek majd el. Az épülethez egy közel száznegyven négyzetméteres fedett, oldalról részben nyitott árusítótér csatlakozik majd. A piac mellett parkolók épülnek, és kerékpártárolókat is telepítünk. A fejlesztés egy közel 1700 négyzetméteres területet érint – részletezte Tatár László polgármester. A városvezető hozzátette, a beruházásra 150 millió forintot nyert 2022-ben az önkormányzat a Terület és- Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában