Összefogtak

2024.02.24. 08:30

A településközpontot szépítették a túrkevei városvédők

A település központját szépítették meg a Túrkevei Városvédő és Szépítő Egyesület tagjai és hozzájuk csatlakozó önkéntesek. A városvezetés is megköszönte tevékenységüket.

Rimóczi Ágnes

Ismét akcióba lendült a Túrkevei Városvédő és Szépítő Egyesület. A böllértalálkozóra készülve lelkes csapat szépítette meg a Petőfi teret és annak környékét. Voltak, akik füvet nyírtak, voltak, akik macskakövet és árkot takarítottak, sepregettek, földet talicskáztak. 

városvédők, városszépítés, önkéntesek
Összefogással szépült meg a település központja Túrkevén 
Forrás: Beküldött fotó

– Na és persze füvet vetettünk, tulipánhagymákat ültettünk, a gyerekek szemetet szedtek, szóval ment a munka. Senkit nem kellett nógatni, eljöttek nagyjából negyvenen, akik mind a város szépítéséért fogtak össze – számolt be az akcióról Zagyváné Vass Margit. 

Az egyesület tagja, ahogy mondja, virágfelelőse hozzátette: a kétkezi munka mellett nagyon sok támogatást is kaptak, ami nélkül nem sikerült volna az akció. 

– Még finom süteményt is hozott az egyik segítőnk, így még jobban ment a munka – tette hozzá a túrkevei hölgy, aki egy Széchenyi idézettel köszönte meg a dolgos önkéntesek munkáját: Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen!

A városszépítő akciót a polgármester sem „hagyta szó nélkül”, köszönetet mondott az akció résztvevőinek. 

– Bizony, hiába igyekszünk a Városgondnokság Kft. részéről, vagy a közmunkaprogram keretében mindent elkövetni, hogy egy folyamatosan szépülő, egyre tisztább, szebb városi környezet legyen Túrkevén, egyértelműen látszódik, hogy mindezek mellé nem pótolható azt az esztétikai érzék, amit városunk önkénteseitől kapunk kiegészítésül – írta köszönő posztjában Sallai R. Benedek a közösségi oldalán. 

Zagyváné Vass Margit a csapat lelke, hívó szavára mindig sokan csatlakoznak a városszépítéshez
Forrás: Beküldött fotó

– Ilyet csak őszinte szívvel adnak emberek, önszántukból. A lelkiismeretesség az, amit ezek az önkéntesek beletesznek a városszépítési tevékenységekbe rendre, és amiért hálás vagyok. Épp ezért nagy tisztelettel köszönöm mindazokat a tevékenységeket, amit folyamatosan elvégeznek valamennyiünk érdekében – emelte ki a városvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában