Összefogás

2023.05.19. 09:00

Virágok ezreivel díszítik városukat a túrkeveiek

A túrkeveiek nem ismernek lehetetlent, ha a város virágosításáról van szó. A kö­zelmúltban is jó páran összefogtak, hogy több helyen virágokat ültessenek és közösen szépítsék a település közterületeit.

Rimóczi Ágnes

Ezt a kerékpáros kompozíciót is színes virágok sokasága veszi körül. A helyiek sokat dolgoznak a város szépítésén

Forrás: Beküldött fotó

Közel húsz esztendővel ezelőtt indult útnak Túrkevén az „Egy lakos, egy virág” program, immár hagyomány, hogy a településen élők virágokat ajánlanak fel a város szépítése érdekében. A növények aztán jó kezekbe kerülnek, a virágosítást évek óta egy aktív és lelkes csapat végzi­. 

A Túrkevei Városvédő és Szépítő Egyesület sok területen tevékenykedik a szépítés és az értékek megóvása érdekében, társaimmal mi vagyunk a „virágfelelősök”. Szerencsére nagyon sokan vannak, akik segítenek, támogatnak minket

– mondta el Zagyváné Vass Margit. 

– Folyamatosan együttműködünk a városgondnoksággal, az általuk nevelt palántákat városszerte ültetjük el. A közelmúltban átadott kunkapu környékén, a Millenniumi parkban hatszázhatvan tő virágot helyeztünk nemrégiben a földbe. Összesen egyébként ebben a szezonban már több mint kétezer virágot ültettünk el a település különböző pontjain – tette hozzá a „virágfelelős” hölgy. Zagyváné Vass Margit szerint szerencsére mindig vannak segítőik. 

Színes növényekkel teltek meg a közterületeken álló ládák
Forrás: Beküldött fotó

– Sokan jönnek, virágokat is hoznak. Ha megszólítjuk az embereket, akkor még lelkesebbek, jó, hogy akadnak önkéntesek. A közelmúltban például a főtéren alakítottunk ki egy virágformációt, s egy idős házaspár jelezte, hogy szívesen vállalják a virágok locsolását. Örömmel vettük! Volt már arra is példa, hogy egy üzletből virágföldet kaptunk térítésmentesen. És nem felejthetjük el, hogy rengeteget segítenek a virágosításban a település tűzoltói. Ezt csak így lehet, s számunkra nagyon jó érzés, hogy tudjuk, számíthatunk a településen élőkre – tette hozzá a hölgy. 

Kikeleti Csepke is új ruhát öltött

A napokban a település egyik szélén álló, kerékpáros kompozíciót és annak környékét is megszépítették. 

– A rózsaszínű kerékpárt ültettük körül virágokkal. A növények mellett persze magára a kompozícióra is figyelünk. A bicikli „tulajdonosa”, Kikeleti Csepke is megszépült kissé, kapott új ruhát, kozmetikában, fodrásznál is volt. Ez azt jelenti, hogy a bábut renováltam kicsit – mondta el Zagyváné Vass Margit, aki hozzátette: ha valaki arra jár, és úgy látja, száraz a föld a virágok alatt, és van rá módja, locsolja meg a növényeket. Hiszen, ahogy már mondta: összefogással könnyebben megy. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában