Felvételi adatok

2024.03.26. 13:55

Egy szak mind felett: ezek most a legnépszerűbb képzések a Debreceni Egyetem Szolnok Campusán

Töretlen az Egészségtudományi Kar képzéseinek népszerűsége a Debreceni Egyetem Szolnok Campusán, az egyik szak különösen kapósnak bizonyul. A jelenleg is zajló felvételi eljárásban közel 1800-an jelölték meg a vármegyeszékhely felsőoktatási intézményének valamely szakát.

Pakainé Pusztai Nóra

A 2024-es általános felvételi eljárásban a Szolnok Campuson meghirdetett szakokra első helyen 509 fő jelentkezett, az összes jelentkezés 1759 – tudtunk meg friss adatokat a Debreceni Egyetemtől. 

NB Campus (1 of 3)
Egyre népszerűbb a Debreceni Egyetem Szolnok Campusa
Fotó: Nagy Balázs

– A 2024-es általános felvételi eljárásban első helyen az Egészségtudományi Kar képzéseit választották a legtöbben a Szolnok Campuson, szám szerint 319-en. Ezt követi a Gazdaságtudományi Kar 173 fővel valamint a Műszaki Kar 17 fővel – tudtuk meg Bögre Zoltántól, a Debreceni Egyetem sajtóreferensétől.

Az intézmény által meghirdetett képzések közül a Szolnok Campuson első helyen alapképzési szakokra legtöbben az ápolás és betegellátás (223 fő), az egészségügyi gondozás és prevenció (71 fő), a kereskedelem és marketing (67 fő), az és a pénzügy és számvitel (29 fő) szakokra jelentkeztek.

– A Műszaki Kar Szolnokon újonnan hirdetett műszaki menedzser képzésére első helyen 15 fő jelentkezett, a gépészmérnöki képzésre első helyen 2 fő nyújtotta be jelentkezését – részletezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában