Kitüntetés

2024.03.22. 19:29

Rangos honvédelmi elismerésben részesült dr. Berkó Attila főispán

Kitüntetést vehetett át vármegyénk főispánja. Dr. Berkó Attilát az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott ünnepségen ismerték el a minap.

Rimóczi Ágnes

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából ünnepséget tartottak Budapesten a Bálna Honvédelmi Központban. Az eseményen Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter arról szólt, hogy a jövő a független és szabad nemzeteké, amelyek megvédik állampolgáraikat, gazdasági és erkölcsi értékeiket.

A főispán (balra) honvédelmi elismerést vehetett át
Forrás: JNSZVK

– Az ünnepségen az „ADAPTIVE HUSSARS 2023” elnevezésű, hazai rendezésű nemzetközi gyakorlaton végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréséül a Honvédelemért Kitüntető Cím Babérkoszorúval ékesített fokozatát vehette át dr. Berkó Attila főispán – számolt be a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal.

Hozzátették: a hivatal vezetőjének a Honvédelmi Minisztérium központi ünnepségén Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke és Barthel-Rúzsa Zsolt, a katonai nemzetbiztonság irányításáért felelős államtitkára adta át az elismerést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában