Tripla boldogság

2024.03.06. 11:47

Bűbájos hármas ikrek cseperednek Tiszaroffon: így telik az élet Ritával, Larával és Lucával

Heti több száz pelenka, egyórás esti fürdetés, tripla etetés – így telnek a mindennapok a tiszaroffi Nagy családnál. Rita, Lara és Luca bűbájos babanevetéssel hálálja meg a gondoskodást. A hármas ikreket nevelő szülőknél jártunk.

Köllő Judit

Nagy Rita, Nagy Lara és Nagy Luca 2023. július 14-én látták meg a napvilágot a debreceni klinikán. Szüleik, Nagy János és Nagyné Ender Rita tíz éve élnek boldog párkapcsolatban. Bár a gyermekvállalás nem volt egyszerű számukra, egy kis segítséggel megfogant a három kis csöppség, akik bearanyozzák a fiatal tiszaroffi házaspár életét.

hármasikrek, Nagy Rita, Nagy Lara, Nagy Luca
A mosolygós hármas ikrek, Lara (balról), Luca és Rita nagy boldogságot jelentenek szüleik számára
Fotó: Nagy Balázs

– Feleségemmel több évet éltünk Budapesten és Németországban, pár esztendeje azonban hazaköltöztünk kicsiny falunkba – mesélte hírportálunknak megérkezésünkkor Nagy János, az apróságok édesapja. – Négy évvel ezelőtt hivatalosan is összekötöttünk életünket, és megfogalmazódott bennünk, hogy családot szeretnénk. Sajnos ez az út nem volt olyan egyenes, mint azt elképzeltük, viszont egy kis szerencsével sikerült, így viszonylag időben eljött a boldog babavárás időszaka...

Háromszor ismételte el az orvos, mert nem hitték el 

A viszontagságokkal teli periódust követően a fiatal házaspár óriási örömmel fogadta az előttük álló hónapokat.

– Nagyon boldogok voltunk – vette át a szót mosolyogva Nagyné Ender Rita. 

Rita, Lara és Luca érkezése mérhetetlen boldogságot hozott a család életébe
Fotó: Nagy Balázs

– Tervezgettünk, ahogyan az ilyenkor lenni szokott. Majd a tizenkettedik héten jött a nagy hír, miszerint hármas ikreink lesznek. Alig akartuk elhinni! Az orvosunknak háromszor kellett elismételnie, mi is történik. Kis idő múlva tudatosult bennünk, hogy innentől kezdve teljesen megváltozik az életünk...

Mindent igyekeztek megoldani, még a járdát és a kiskaput is kiszélesítették, hogy kényelmesen elférjenek majd a három férőhelyes babakocsival.

Kiszélesítették a járdát, hogy elférjen az óriási babakocsi

– Hirtelen mindenből három kellett – idézte fel János. – Három pár kiscipő, kisruha, babakocsi, ágy, hordozó és heti több száz pelenka... Az öröm mellett egyszerre az aggodalom is belépett az életünkbe, hiszen tudtuk, hogy villámgyorsan nagycsaládossá válunk. Aztán a huszonkettedik héten a feleségemet befektették a debreceni klinikára, így még tovább nőtt az izgalmunk. Sokszor azt sem tudtam, mitévő legyek. Végül menet közben szépen összeállt minden. Beszereztük a tripla babakocsit és az alapvető dolgokat. Még a járdát és a kiskaput is kiszélesítettem, mert kellett a hely az óriási babakocsinak.

Tavaly július tizennegyedikén eljött a várva várt legcsodálatosabb nap a Nagy család életében.

Igyekeznek mindig a legjobb formájukat hozni

– Elsőként Rita érkezett 1340 grammal, őt Lara követte 1640 grammal és végül világra jött Luca is, aki 1340 grammal született – mesélték boldog mosollyal az arcukon Nagyék. – Így lett teljes a mi kis Nagy családunk!

A három kis csöppség bearanyozza a fiatal házaspár mindennapjait 
Fotó: Nagy Balázs

A tiszaroffi szülők azt is elárulták, hogy már az elején is igyekeztek mindenből egyformát vásárolni az ikreknek.

– Igaz, a hazatérés még odébb volt, mert meg kellett erősödniük a kicsiknek – mondta János mosolyogva.

– Majd eljött a nap, amikor mehettem a családomért. A mai napig a fülemben cseng a kedvesem hangja, amikor elárulta a nagyszerű hírt, miszerint minden rendben van a gyerekekkel, így hazajöhettek – mesélte tovább János.

– Azóta nyolc hónap eltelt, mi pedig minden nap igyekszünk a legjobb formánkat hozni, ami valljuk be, sokszor nem egyszerű – helyeselt egy bólintással Rita.

Hetente több száz pelenkát használnak el

– Naponta néhány órát alszunk, és felváltva vigyázunk a lányokra. Hetente több száz pelenkát használunk el, esténként egy órát fürdetünk, és több váltás ruhát mosunk, hiszen mindenből a háromszorosát használják el a lányok. Jómagam az építőiparban dolgozom, de egy ideig félretettem a munkát, és a feleségem mellett segédkezem, hiszen a nagyszülők távol élnek. Ettől függetlenül mindenki igyekszik a tőle telhető legtöbbet segíteni. A család, a barátok és a helyi önkormányzatra is számíthatunk. A nehéz és embert próbáló időszak ellenére mérhetetlen boldogságot érzünk, hogy három egészséges csöppség szülei lehetünk. A boldog pillanatok kárpótolnak minket mindenért. Nagyon öröm számomra, hogy ilyen nagyszerű feleségem van, és három gyönyörű lányom, akikért igazán hálás lehetek – fűzte hozzá elcsukló hangon a boldog édesapa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában