Látogatás

2024.03.22. 14:01

Több száz diák éneke zengett Szolnokon: japán vendégeket köszöntöttek – videóval, galériával

Ázsiai vendégek érkeztek a szolnoki Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolába pénteken. A magyar és a japán gyerekek közös éneke szinte teljesen betöltötte az intézmény hatalmas tereit.

Köllő Judit

Már hagyomány, hogy időről időre látogatók érkeznek Szolnok távol-keleti testvérvárosából, Juzából a vármegyeszékhelyre. Ezúttal főként diákokból áll az a küldöttség, mely csütörtökön érkezett Szolnokra, a vendégek azóta ismerkednek a várossal, több intézménybe is ellátogattak már, illetve több másik felkeresését is tervezik.

A japán látogatók a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában is tiszteletüket tették péntek délelőtt. A szolnoki intézmény tanárai és a juzai oktatási-nevelési intézmények ugyanis szoros kapcsolatban állnak egymással, így nem volt kérdés, hogy ismét ellátogattak az iskolába. 

NB Japánok a Kőrösiben (2 of 24)
Remek hangulatban telt a látogatás, a magyar gyerekek kedves éneke köszöntötte a Japánból érkezett vendégeket
Fotó: Nagy Balázs

Az iskolában ajándékokkal, látványos produkciókkal és a víz világnapjához köthető rajzokkal köszöntötték a Juzából érkező tíz fiatalt és az őket kísérő négy pedagógust. Az eseményen a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola igazgatója, Gál Gábor köszöntötte vendégeket.

– Utoljára napra, sőt, szinte órára pontosan öt évvel ezelőtt járt nálunk japán delegáció, a látogatások ugyanis sajnos a járványhelyzet miatt egy időre megszakadtak – mondta az igazgató. – Most azonban sikerült újra vendégül látni őket, hogy a Szolnok és Juza között több évtized óta fennálló testvéri kapcsolatot még szorosabbra fűzzük. Kívánom, hogy ez a jó szokás hosszú évtizedeken át kísérje a két település kapcsolatát!

A köszöntőket követően népzenével és -tánccal zárták a találkozót a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolások, melyhez a Juzából érkezett diákok is csatlakoztak. Több száz diák és pedagógus énekelte együt a Tavaszi szél vizet áraszt című népdal első két versszakát a japán vendégek tiszteletére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában