Lista

2024.03.04. 09:00

Átadták a Sámándobot Karcagon, harcsákat telepítettek a Holt-Tiszába – ezek voltak az elmúlt hét legjei

Szabályosan parkoló autót szállított el a közterület-felügyelet Szolnokon, nem marad torzó a szolnoki Riverstone Hotel – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

1. Átadták Karcagon a Sámándobot, a milánói világkiállítás egykori magyar pavilonját

Kulturális és konferencia központ lett az egykori magyar pavilonból
Fotó: Daróczi Erzsébet

Évekig szétszedve várta sorsát a milánói világkiállítás ikonikus, sámándobot formáló pavilonja Karcagon. Múlt hét csütörtökön azonban megújult környezetben átadták az épületet, amelyben művészeti és konferencia központot alakítottak ki.

2. Harcsázhatnak a horgászok a holtágon

Halakat telepítettek Szolnoknál 
Forrás: Tisza Horgászegyesület Facebook-oldala

Tizenöt mázsa fogható méretű harcsát telepített múlt hét csütörtökön az Alcsiszigeti Holt-Tiszába a Tisza Horgászegyesület. A nagy bajszú ragadozó halakat a holtág két frekventált partszakaszánál helyezték ki a vízbe.

3. Szabályosan parkoló autót szállított el a közterület-felügyelet Szolnokon - elmondjuk miért!

Egy ideig "csak" a "Mikuláscsomagok" gyűltek ezen a kocsin... 
Fotó: Mészáros Géza

Talán tavaly december eleje óta napjainkig szaporodnak a „Mikuláscsomagok” Szolnokon, egy, a Mészáros Lőrinc utcában leparkoltatott személyautó szélvédőjén. A pénzbüntetés mértéke immáron több száz ezer forintra rúg. Mivel a tulajdonos továbbra sem jelentkezett a felszólításokra, a kerékbilincses járművet elszállították az NHSZ Szolnok telephelyére.

4. Nem marad torzó a szolnoki Riverstone Hotel, jövőre átadhatják

A Riverstone Hotel Szolnok projektvezetője szerint nem marad csontváz-torzó Holt-Tisza parti szálloda, és akár a négycsillagosnál is magasabb besorolással működhet 2025 után
Fotó: Mészáros Géza

A közelmúltban olyan feltételezések láttak napvilágot, miszerint megállt Szolnokon a Holt-Tisza mentén, a Vízpart körúti városrészben tervezett Riverstone Hotel építése. Legutóbb a beruházó cégcsoporttal is sikerült kapcsolatot teremtenünk, ezután Szomjas Péter, a Riverstone Hotel Szolnok projektvezetője válaszolt a felmerülő kérdésekre.

5. Eltűnt egy szolnoki kislány

A Szolnoki Rendőrkapitányság eltűnés miatt keres egy 13 éves szolnoki lakost. A lány február 29-én 22 óra körül otthonából ismeretlen helyre távozott. Felkutatására tett intézkedések ez idáig nem vezettek eredményre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában