Válaszok

2024.03.07. 15:37

A Tiszaligeti Strandfürdőről és a várról is szó esett a szolnoki fórumon

A megvalósult és folyamatban lévő fejlesztések mellett a gyermekek étkeztetéséről, zöld területekkel kapcsolatos ügyekről, sőt, még a romák felzárkóztatásáról is szó esett szerda este a Szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskolában. Az intézményben lakossági fórumot tartottak.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Az eseményen Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, Töreki András képviselő, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója, a 11-es körzet korábbi képviselőjelöltje, Fejér Andor alpolgármester, Lits László, az NHSZ Szolnok Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Nagy-Kéri Szabolcs rendőr alezredes, kapitányságvezető-helyettes igyekezett megválaszolni a jelenlévők kérdéseit.

Lakossági fórum, esemény, Szalay Ferenc
Lakossági fórumot tartottak szerdán este. Az eseményen Nagy-Kéri Szabolcs (balról), Fejér Andor, Töreki András, Szalay Ferenc és Lits László válaszolt a felmerülő kérdésekre
Fotó: Nagy Balázs

Töreki András köszöntője után Szalay Ferenc ismertette az elmúlt évek és napjaink kiemelkedő fejlesztéseit, sikereit.

– A működőképes város kialakítása, fenntartása a legfontosabb cél. Azt gondolom, a forrásaink elegendőek a normális működéshez – hangsúlyozta. Hozzátette, az önkormányzat komoly adóbevétellel bír, a városban pedig erős céghálózat működik.

A Szolnokon működő cégek több mint 10 milliárd forintnyi adót fizetnek be, így a stabilitás nekik is köszönhető

– mondta.

Az eseményen kiemelték, a gyermekek jólléte és fejlesztése elsőbbséget élvez, emellett a bérek, munkahelyek és a megélhetés biztosítása is prioritás.

A résztvevők részéről felmerülő kérdések között egyebek mellett a Tiszaligeti Strandfürdő befejezésének dátuma, a NEFAG-erdőhöz vezető út állapota, a vár átadása, a külföldi vendégmunkások jelenléte is szerepelt. Emellett nehezményezték egyes fiatalok megnyilvánulásait bizonyos helyi buszjáratokon. A válaszokban elhangzott, hogy az említett projektek mindegyike közel jár a befejezéshez, átadáshoz, ám az utóbbi évek világra és gazdaságra gyakorolt hatásai esetenként forráshiányhoz vagy a munkálatok elhúzódásához vezettek, ám a város ezeken igyekszik felülkerekedni.

A lakosok többek között a várról és a Tiszaligeti Strandfürdőről is tettek fel kérdéseket
Fotó: Nagy Balázs

– A romák felzárkóztatásáért is több szálon teszünk erőfeszítéseket, melyek igen sikeresek. Talán lassú a folyamat, de a pozitív változás érezhető – mondta a város vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában