Fejlesztés

2024.04.13. 10:00

Egyetlen abonyi gyermek sem marad többé bölcsödei férőhely nélkül – kezdődik a beruházás

Indul a 360 millió forintból megvalósuló abonyi bölcsődefejlesztés. A város elérheti a helyi családok igényeit teljesen kiszolgáló bölcsődei férőhelyszámot.

Rózsa Róbert

Kezdődik az Abonyi Gyöngyszemek Óvoda Apponyi úti tagintézményének bővítése – olvasható a városnak az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

gyermekek, bolcsőde
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

A közleményben az áll: a város mintegy 360 millió forint összegű, vissza nem térítendő, százszázalékos intenzitású, európai uniós és állami támogatást kapott a bölcsődefejlesztésre. Ennek megfelelően egy 24 férőhelyes, két csoportszobás épülettel bővítik a bölcsődét. Az elkészült engedélyes és kiviteli tervek alapján jelenleg a kivitelezéshez kapcsolódó közbeszerzési eljárás zajlik.

A fejlesztés – amely révén a város eléri majd a helyi családok igényeit kiszolgáló bölcsődei férőhelyszámot – várhatóan 2025. június 30-ára készül el.

Kiemelték, a beruházás eredményeként korszerű, közel nulla energiaigényű, megújuló energiaforrások felhasználásával működő épület létesül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában