Testületi ülés

2024.03.08. 06:55

Bölcsőde építéséről és piacfelújításról is döntött Abony

Hamarosan indul a közbeszerzés az új abonyi bölcsődére, 24 új férőhellyel bővülhet a város. Megújulhat a piaccsarnok előtti tér is.

Rózsa Róbert

Új bölcsőde épül Abonyban – döntött hétfőn, rendkívüli testületi-ülésen a város önkormányzata. A zárt napirendi pontként tárgyalt és elfogadott javaslat szerint az európai uniós Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz forrásain belül indul közbeszerzési eljárás a bölcsőde kivitelezésre, nettó 248 millió forintos költségre. A támogatás száz százalékban finanszírozza a kivitelezést. Az új, kétszer 12 férőhelyes, 255 négyzetméter területű bölcsőde az Apponyi utcában, a Gyöngyszemek Óvoda mellett épül meg.

Bölcsőde építéséről is döntöttek az abonyi önkormányzat március 4-ei rendkívüli ülésén
Fotó: Rózsa Róbert / Forrás: MW Archívum

Ugyancsak jóváhagyta a testület, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon belül 315 millió forintos kerettel közbeszerzési eljárás induljon a piaccsarnok előtti tér rehabilitációjára.

A testületi ülés rendes napirendjei között a település döntött arról is, hogy közös önkormányzati földgáz- és villamos energia beszerzési eljáráshoz csatlakoznak. Ennek oka, hogy az önkormányzat áram- és gázszerződése lejár, a konzorciumhoz csatlakozva pedig jobb esélyük van olcsóbban árakra szerződni. Az ülésen pontosították a februárban elfogadott 2024-es városi költségvetést, valamint engedélyezték, hogy egy szolnoki, megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató lakberendezési vállalkozás helyiséget bérelhessen az Abonyi Üzleti Parkban lévő Szolgáltató házban.

Mészáros László János önkormányzati képviselő napirendek után arról szólt, megkeresték annak kapcsán, hogy a 4-es főútról lekerült a súlykorlátozó tábla. Emiatt nehézgépek most korlátozás nélkül mehetnek a 4-esen. Több szülő, nagyszülő emiatt félti a Szolnoki úti iskolában tanuló gyerekeket. Ezért azt kérik, hogy a közútkezelő tegye ki újra a korlátozó táblákat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában