Piros Katica

2024.04.29. 15:00

Nagy az öröm Cibakházán, napokon belül megnyitja kapuit a gyermekbirodalom

Már az utolsó simításokat végzik a cibakházi Piros Katica bölcsődében. Az újonnan beszerzett játékok bekerültek a csoportszobákba, gőzerővel készülnek a napokban esedékes költözésre.

Pakainé Pusztai Nóra

A napokban nyit a cibakházi Piros Katica bölcsőde, május 2-án költöznek a gyerekek.

bölcsőde, cibakháza,nyitás
Új játékokat is beszereztek a pályázati forrásból – mutatta Szőllősi-Kiss Katalin, a Piros Katica bölcsőde vezetője
Fotó: Pakainé Pusztai Nóra

Hegyes Zoltán polgármester elmondta, néhány utolsó simítás és dokumentumok leadása hiányzik. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az épület korábban iskolaként és óvodaként is működött, az átalakítását pályázati forrásból kezdték meg. Hosszú és akadályokkal teli út vezetett odáig, hogy most a költözésre készülhetnek. A férőhelyek száma harmincról negyvenkettőre bővült. A várólistán szereplő gyermekek szülei várják leginkább az új intézmény benépesülését.

Szőllősi-Kiss Katalin, a bölcsőde vezetője körbevezetett minket a most még gyerekzsivajtól mentes termeken. Az új eszközök és a terek már fogadásra készen várják a legkisebbeket.

– Sok problémát kellett megoldani az építkezés és átalakítás közben, a 272 millió forintos pályázati összeg mellett 65 millió forint forrásemelést kértünk – magyarázta Hegyes Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában