Fontos beruházás

2024.04.11. 07:07

Felújítják a csapadékvíz-elvezető rendszert Kuncsorbán

Megújul Kuncsorba csapadékvíz-elvezető rendszere, a héten már a munkálatok is elkezdődnek. A felújítás első körben az Ady, a Kölcsey és a Deák Ferenc utcák különböző szakaszait érintik.

Molnár-Révész Erika

A héten elkezdődik a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása Kuncsorbán

A beruházáshoz szükséges betonelemek már a helyszínen várják a munkálatokat mutatta a helyszínen Stassné Ullár Hajnalka polgármester
Fotó: Mészáros János

A munkálatok a Gépállomás utca Ady Endre utca felőli végén az északi oldalon indulnak, a Kölcsey útig terjedő részen, majd a Kölcsey út keleti, vagyis páratlan oldalán folytatódnak a Zrínyi Miklós utcáig terjedően. Ezt követően a Kölcsey út Zrínyi Miklós utca és Deák Ferenc út közötti részén az utca páros oldala kerül sorra 

– tájékoztatott Stassné Ullár Hajnalka polgármester. 

Mint elmondta, a beruházás során a meglévő útárkok, és a kapubejárók újraszintezésére, a csapadékvíz lefolyását akadályozó növényzet, föld és iszap eltávolítására kerül sor. Emellett a kapubejárókat a terveknek megfelelően elbontják és átépítik az eredetivel a lehető leginkább megegyező szerkezetben és minőségben. 

Hozzátette, a beruházás a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz Élhető települések című alpályázatának 114 millió forintos támogatásából valósul meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában