Év embere díj

2024.04.12. 06:55

Egész életét a közjó szolgálatában töltötte, már az egész ország elismeri munkásságát

Az Új Néplap és a Szoljon.hu február 1-jén indította útjára az Év embere közönségszavazását. Olvasóink szavazatainak köszönhetően a tiszafüredi származású dr. Tóth Tibor nyerte az elismerést.

Köllő Judit

Dr. Tóth Tibor, a Facultas Humán Gimnázium alapító igazgatója, a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet főigazgatója, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az ELTE egyetemi magántanára. A méltatás kapcsán szakmai pályájáról, valamint eddigi sikereiről kérdeztük.

Dr. Tóth Tibor, Facultas,ELTE,tanár
Dr. Tóth Tibor számtalan elismerésben részesült az évek során kimagasló munkájának köszönhetően 
Fotó: Nagy Balázs

– Az egész életemet végigkísérte az, hogy próbáltam olyan közhasznú feladatokat szervezni, amelyekkel segíthetek. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az elmúlt három évben elismerték szülővárosomban, ezúttal pedig a vármegyében is munkásságomat – mesélte hírportálunknak elérzékenyülve dr. Tóth Tibor. 

– Bár munkám Budapesthez köt, mindig jó érzéssel tölt el, amikor a térségben járhatok és bármikor nagy örömmel térek vissza a területre. 

2010-ig az általa alapított alapítványi fenntartású Facultas Humán Gimnázium igazgatója volt. Ugyanettől az évtől a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet főigazgatójaként kezdett el dolgozni. 2021. januárjától a Nemzeti Szociálpolitikai Intézet főigazgatója lett, majd 2022-ben a Belügyminisztérium Gondoskodáspolitikai Tudományos Tanácsának tagja lett. 2023 novemberében a Belügyi Tudományos Tanács tagjai közé is bekerült és 2024 márciusában átvette a Gondoskodáspolitikai Tudományos Tanács elnöki teendőit is. 

Dr. Tóth Tibor szerénysége ellenére számtalan méltatást és elismerést tudhat magáénak, amelyek közül csak néhányat említünk:

  • 2020-ban Budapest Főváros Önkormányzata Bárczy István Díjban részesítette,
  • 2022-ben  szülővárosában, Tiszafüreden elnyerte a „Tiszteletbeli polgár” címet,
  • 2023-ban Tiszafüred díszpolgára lett; március 15-e alkalmából Magyarország köztársasági elnöke a „Magyar Érdemrend Lovagkeresztje Polgári Tagozat” címmel tüntette ki; valamint szeptemberben elnyerte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei „Príma Díjat” is,
  • 2024-ben pedig a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés a „Vármegyei Tudományos Díj” kitüntetésben részesült.

Fontos feladatomnak tekintem a gondoskodáspolitikai képzési rendszer megszervezését 

– mesélte tovább a szakember. 

– Ennek hatására az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetemmel és a budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel szorosan együtt dolgozva munkálkodunk a gondoskodáspolitika szakirányú továbbképzési szakok megszületésében. Mivel egyre kevesebben jelentkeztek a felsőoktatás ilyen irányaiba, új képzéseket kellett létrehoznunk. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a legújabb „Gondoskodáspolitikai tanulmányok” névre hallgató szakunk az egyik legnépszerűbb tagozat lett idén a legutóbbi felvi.hu eredményei szerint.  

Szabadidejét lányaival tölti

– Két lányom van, egyikük 12 éves, a nagyobbik pedig a hétvégén tölti a 18-at.  A munkám mellett velük szeretem a legtöbb időt tölteni – jegyezte meg Tibor. 

– Igyekszem minden értéket átadni számukra, amiben jómagam is részesültem szüleimnek köszönhetően – fogalmazott az Év embere díj idei győztese.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában