Beruházás

2024.04.05. 17:00

Több mint félmilliárdos fejlesztés fejeződött be a jászberényi cégnél

A beruházás zárórendezvényén dr. György László kormánybiztos a magyar vállalkozások támogatásáról, megerősítéséről beszélt.

Illés Anita

Közel hatszázmillió forintos összköltségvetésű projekt keretében korszerű komplex vállalati fejlesztést valósított meg a jászberényi Konkoly Electro Gyártó és Karbantartó Kft. Az egyedi célgépek tervezésével és gyártásával foglalkozó cég a beruházáshoz 287 millió forint uniós támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Pluszban. 

Üzemlátogatás során Konkoly Szabolcs tulajdonos-ügyvezető mutatta be a fejlesztést Dr. György László kormánybiztosnak
Fotó: Pesti József

A projekt ünnepélyes zárórendezvényét pénteken tartották, melyen dr. György László, a gazdaságstratégiai feladatokban való szakmai közreműködésért és a Tanítsunk Magyarországért program koordinációjának ellátásáért felelős kormánybiztos mondott köszöntőt. - Mintegy húszezer vállalkozást, 3600 milliárd forinttal támogatott Magyarország kormánya az elmúlt három évben. A munkahelyvédelmi, munkahelyteremtő, beruházásösztönző és innovációs támogatások 77 százalékát a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások kapták – hangsúlyozta a kormánybiztos, aki méltatta a magyar tudásra, kreativitásra épülő jászberényi cég dinamikus fejlődését, teljesítményét. 

Budai Lóránt polgármester beszédében a Konkoly Electro Kft. társadalmi szerepvállalásáról, közösségépítő tevékenységéről szólt, kiemelve, hogy a cég ebben az évben elnyerte a Jászberény Város Mecénása díjat. Az eseményen Ondi Tamás ügyvezető igazgató bemutatta a magyar tulajdonú cég fejlődésének mérföldköveit, tevékenységét. Mint megtudtuk, gépeikkel 12 országban vannak jelen, a célgépek tervezése és gyártása mellett szolgáltatásaik része az ipari automatizálás, villamos vezérlőszekrények tervezése és gyártása, valamint a forgácsolás is. Konkoly Szabolcs tulajdonos-ügyvezető részletesen ismertette az 574 millió forintos fejlesztést, melynek keretében egy 1500 négyzetméteres csarnokot építettek ki, napelemes rendszert telepítettek, valamint gépszerzést és jelentős informatikai fejlesztést valósítottak meg. 

 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában