Biztonságos közlekedés

2024.04.25. 10:30

A kerékpárosokat védik a felfestéssel Püspöki megújult útján

Fekvőrendőrt, sebességkorlátozó táblát telepítenek hamarosan Tiszapüspöki nemrég felújított, szabadstrandra vezető útjára, ahová a napokban felfestették a kerékpáros piktogramokat is. A cél a biciklivel közlekedők fokozott védelme.

Molnár-Révész Erika

A közelmúltban megújult a Tisza-parti szabadstrandra vezető út Püspökiben, mintegy 2 kilométer hosszú szakaszon. A turizmus fejlesztését is célzó beruházásra 107 millió forintot nyert a település a Vidékfejlesztési Program pályázatán. A napokban felfestették a kerékpáros piktogramokat is az aszfaltra a kivitelező szakemberei. 

Sípos István, útfestés
Sipos József, a kivitelező cég egyik munkatársa a napokban festett fel kerékpáros jeleket az új út aszfaltburkolatára
Fotó: Mészáros János 

– Elsősorban kerékpárosok számára épült ez az út, de tudomásul vesszük, hogy autósok is közlekednek rajta. Bár a 7,5 tonnás súlykorlátozás érvényben van, a biciklisek védelme érdekében sebességkorlátozó táblát és fekvőrendőröket is telepítünk majd az útra – tájékoztatott Bander József polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában