Döbbenetes eset

2024.04.15. 17:25

Életveszélyes éjszakai hősködést vettek videóra az egyik szolnoki játszótéren

Tizennégy év fölötti fiatalok veszélyérzet nélkül pörögnek-forognak a tiszaligeti helikopter-rotor-körhintán.

Mészáros Géza

Nem először tesz közzé figyelemfelhívó bejegyzést közösségi oldalán a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. (SZVÜ) a város játszótereinek használatával kapcsolatosan. Miközben a vármegyeszékhely minden évben jelentős összegeket fordít a játszótér-felújítási programjára, továbbá játékok beszerzésére, aközben a létesítményeket sok esetben nem a használati szabályzatban megfelelően veszik birtokba magukról megfeledkezett fiatalok.

játszótér
Fotó: Shutterstock.com / Forrás:  Illusztráció

A társaság legújabban a tiszaligeti játszótér körhintájának, más néven helikopter-rotorjának nem megfelelő, majdhogynem (élet)veszélyes használatáról tett közzé rövid videót, melyen nagy kamasz fiatalok észvesztő gyorsasággal pörögnek-forognak a játékon a sötétedés utáni, esti órákban.

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. sajtószóvivője, Molnár Lajos hangsúlyozta, a város játszótereinek játékait általában tizennégy éves korig lehet használni, s erre minden létesítménynél táblák hívják fel a figyelmet. Elmondta továbbá, hogy a jelzett koron, valamint bizonyos súlyhatáron túl az eszközök használata a játékok, valamint használóinak biztonságát is veszélyezteti.

A sajtószóvivő emlékeztetett, hogy a tiszaligeti játszótér körhintáját már többször fel kellett újítani, illetve alkatrészeit cserélni törések, szakadások miatt. Szerencsére eddig személyi sérülésről nincs tudomása a társaság vezetőinek, ám a videón látottak alapján vannak, akik értelmetlenül keresik a veszélyt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában