Megjavították

2023.05.22. 13:36

Újra használható a forgó eszköz a szolnoki Tiszaligeti játszótéren – videóval

Megjavították, s visszakerült a helyére a körforgó Szolnokon a Tiszaligeti játszótéren. A kedvelt játékeszköz újra használható.

Rimóczi Ágnes

A játék javítási költsége több százezer forintra rúgott

Forrás: Részlet a videóból

Még január végén tűnt el a gyerekek körében nagyon kedvelt forgó eszköz a Tiszaligeti játszótérről. Ahogy akkor megírtuk, nagy valószínűséggel rongálás áldozata lett az eszköz. A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. közösségi oldalán is beszámolt az esetről, később a társaság illetékeseitől megtudtuk, hogy feljelentést tettek az ügyben. Azzal kapcsolatban a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányságnál érdeklődtünk, ahol megtudtuk, hogy a Szolnoki Rendőrkapitányság rongálás bűntett elkövetése miatt rendelt el büntetőeljárást. 

– Tekintettel arra, hogy az elkövető kiléte nem volt megállapítható, a nyomozó hatóság a nyomozás felfüggesztéséről határozott február 13-án – tájékoztatta hírportálunkat Sipos-Kácsor Andrea, a főkapitányság sajtóreferense.

Az eszköz javítása azonban megtörtént, így már újra használható az eszköz. 

– Külföldről tudtuk beszerezni a szükséges alkatrészt. A gyártónak szerencsére sikerült itt helyben javítani az eszközt, de így is több százezer forintra rúgott a javítási költség – mondta el érdeklődésünkre Molnár Lajos, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. sajtókapcsolatokért felelős munkatársa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában