Kavalkád

2024.05.16. 14:50

Tarka Napot tartottak Szolnokon az esélyegyenlőségért – galériával, videóval

Legyünk akár épek, gazdagok, akár szegények, hátrányos helyzetűek: mind magyarok vagyunk – ezt üzente a szolnoki Tarka Nap.

Rózsa Róbert

Tarka Nap Szolnokon: önfeledt kikapcsolódással is üzentek az esélyegyenlőségért

Fotó: Nagy Balázs

Mintegy 600 szolnoki érkezett csütörtökön az Ormos Imre parkba. Szolnokiak, akik sokfélék. Épek, fogyatékosak, hátrányos helyzetűek – olyanok, akik vállára kisebb-nagyobb nehezéket rendelt a sors, és akik mégsem elbújni vágynak, hanem társaságba. Elmentek hát kikapcsolódni az Ormosba, ahol aznap az esélyegyenlőség szellemében rendezte meg a város a Tarka Napot.

NB Tarka nap (9 of 17)
Mintegy hatszázan vettek részt csütörtökön a szolnoki Tarka Napon
Fotó: Nagy Balázs

Hogy mitől volt még tarka nap a Tarka Nap? Például attól is, hogy a résztvevők fel is léphettek műsorszámaikkal: tucatnál is több produkció száznál is több előadója fordult meg a színpadon. De tarka volt a rendezvény nyújtotta szórakozási lehetőségek palettája is: egyebek közt kézműveskedés, arcfestés, népi játékok, ügyességi pályák, totó szolgálta a résztvevők szórakozását.

– A város kellőképpen színes. Egymás mellett élnek épek, fogyatékkal élők, mélyszegénységben élők. De egységes egészként tekintünk Szolnokra, oda tudunk figyelni mindenki – jelentette ki a Tarka Nap házigazdájaként Szolnok polgármestere. – Bár vannak, akiknek valamilyen baja van az életben, de mindenkinek megvannak a képességei, a tenni akarás mindenkiben ott van. És akiknek ez nehezebb is megy, azok is meg akarják mutatni magukat – mondta el Szalay Ferenc.

A városvezető kiemelte: a különbségek ellenére mindannyian magyarok vagyunk.

– Olyan Magyarországért dolgozunk, melyben mindenki megtalálhatja a helyét – jelentette ki a Tarka Napon Radomszki Lászlóné, társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár. Hangsúlyozta, az esélyegyenlőség alapvető emberi jog, és példaértékű, ahogy Szolnokon ennek érdekében összefogtak. A helyettes államtitkár hozzátette, fontos, hogy a város közösségi együtt lehetnek, megismerhetik egymást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában