Bejelentés

2024.04.16. 21:05

Az igazságügyi miniszter jelenlétében nevezték meg a Fidesz-KDNP szolnoki polgármester-jelöltjét - galériával

A Fidesz és a KDNP vármegyei szervezete döntött arról, hogy kiket indít a június 9-i önkormányzati választáson. A jelölteket a kedd délután a Szolnoki Művésztelepen megtartott sajtótájékoztatón mutatták be.

Kovács Berta

– Az elmúlt 22 év eredményes volt Szalay Ferenc polgármester vezetésével, így politikai közösségünk mindenképp azt szerette volna, ha vállalja a következő ciklust is, így megméreti magát a választásokon – hangsúlyozta dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő. Szalay Ferenc elfogadta a felkérést.

Szalay Ferenc, dr. Kállai Mária, önkormányzati választás, jelölt
Bemutatkozott a jelöltek csapata
Fotó: Mészáros János

Az országgyűlési képviselő arról is beszélt, hogy a rendszerváltozáskor tízezer ember vált munkanélkülivé Szolnokon. A város történetében ez egy nagyon meghatározó időszak volt, és hosszú, folyamatos gazdaságépítő, városépítő munka eredménye az, hogy ma Szolnokon 4 százalék alatt van a munkanélküliség, a város fejlődik, erős iskolai, sport- és kulturális élet jellemzi.

– Ebben az esztendőben a demokrácia ünnepére készülünk – nyomatékosította dr. Kállai Mária. – Nagyon komoly választás előtt állunk. Mindannyian érezzük, hogy egy olyan városvezetőre van szükség – és egy őt támogató csapatra –, aki a helyi fejlesztéseken túl jól eligazodik a világban is. Fontos, hogy egy olyan tapasztalt polgármestere legyen a városnak, mint amilyen Szalay Ferenc. Meggyőződésem, hogy egyetlen lehetősége Szolnoknak az ő újraválasztása.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Tuzson Bence igazságügyi miniszter is, aki gratulált Szolnok polgármesterének és a mögötte álló képviselőknek a város érdekében végzett munkájukhoz. Mint mondta, egy város építése csapatmunka, és remélhetőleg a jövőben is úgy lesz, hogy Szalay Ferenc polgármester mellett ott fog állni az őt segítő képviselő-testület.

– Az elvégzett munkát elég néhány szóban említeni hiszen aki itt él, pontosan látja, milyen változások zajlottak le az utóbbi időben, hogyan fejlődött a település, építészeti és társadalmi szempontból egyaránt – mondta a miniszter. – Egy kormánynak és egy országgyűlési képviselőnek komoly lehetőségei vannak, hogy segítsék egy településen a munkát, de ha a városban nincsenek meg a jó elképzelések, akkor hiába a tettre kész kormány, a település nem tud fejlődni. Szolnokon megvoltak a jó ötletek, az akarat, a tettvágy – emelte ki, felsorolva néhány konkrét eredményt. Hozzátette: 

Szalay Ferenc olyan ember, akiben van akarat, tudás, tetterő, szereti saját települését és kellő tapasztalattal is rendelkezik

Az igazságügyi miniszter arra is emlékeztetett, hogy június 9-én két voksolás lesz, az önkormányzati mellett európai parlamenti választást is tartanak, aminek szintén nagyon nagy a tétje, hiszen nem mindegy, milyen erővel tudjuk képviselni a magyar érdekeket.

Szalay Ferenc megtisztelőnek nevezte a neki szavazott bizalmat, megerősítve, hogy csak csapattal együtt lehet eredményeket elérni. Elmondta, a szolnoki tizenkét választókörzet jelöltjei között idén öt új ember méretteti meg magát a választáson. A csapatot ő mutatta be.

Amint megtudtuk, az 1. számú választókörzet jelöltje Tasnádi Zoltán, a 2 körzeté Rehó János, a 3-asé Dudás Rekter Gabriella, a 4-es körzeté Menkó Gyula lesz, míg az 5. körzetben Ádám Csaba indul. A 6. körzetben Szabó-Szálenkó Lenke Enikő, a 7. körzetben Szanyi István, a 8-asban Molnár Iván, a 9. körzetben Mohi Márk, a 10 körzetben dr. Póta Sándor, a 11-esben Töreki András, míg a 12-es körzetben Szabó Krisztina száll ringbe a képviselőségért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában