Dubaji kezelés

2024.04.04. 19:55

Végre meggyógyulhat Galó Tomika? Megkapta a génterápiát a szolnoki származású kisfiú!

Karácsonykor gyűlt össze a szükséges pénz, majd Valentin-napon indult el szüleivel Galó Tomi Dubajba, a gyógyulás reménye felé. Az SMA1-es kisfiúnak a húsvét is kellemes meglepetést tartogatott: végre megkaphatta a génterápiát!

Rimóczi Ágnes

– Anya, hányat kell még aludni? – Az utóbbi időben sokszor tette fel ezt a kérdést Galó Tomi az édesanyjának, aki azonban sokáig nem tudott pontos választ adni kisfiának. Hetek óta készültek rá, de így is szinte az utolsó pillanatban derült ki, mikor kaphatja meg végre Tomi a reményt jelentő kezelést.

Örömmel adunk hírt róla: a szolnoki kötődésű kisfiú megkapta a génterápiát! Azt a méregdrága Zolgensma terápiát, mely mintegy 700 millió forintba került, és évekig tartó gyűjtés eredményeként jött össze rá a pénz.

galó tomi, génterápia, zolgensma
Tomika bátran viselte a beavatkozást, bátorságoklevelet is kapott kezelőorvosától
Forrás: Beküldött fotó

Február közepén érkezett a szolnoki származású Galó család Dubajba, ahol az egészségügyi központban szinte azonnal megkezdődtek az előkészületek a kezeléshez. Rengeteg vizsgálat, szűrés és gyógytorna várt Tomikára, az eredmények javarészt kedvezőek voltak, így haladtak a kijelölt úton. Sajnos Tomi közben tüdőgyulladást kapott, ami hosszú időre eltolta a génterápia lehetőségét, és ráadásként még egy kellemetlen eset történt. 

Tomika gyógytorna közben egy rossz mozdulatnál meghúzta a lábfejét 

– számolt be a kisfiú édesanyja, Hornischer Anikó.

Szerencsére ezek a problémák elmúltak, így már valóban minden készen állt a nagy napra.

– Minden vizsgálatunk kész, jó eredményekkel, így a beadásnak ellenjavallata nincs. Az utolsó antibiotikum beadása óta is eltelt már a szükséges idő, így már tényleg csak arra várunk, hogy Amerikából megérkezzen a gyógyszer – üzente a család követőinek március 29-én az édesanya. Óriási volt az izgalmuk, így ünnepeltek a hazájuktól távol, de lehetőségeik szerint a húsvéti hagyományokat megtartva Galóék.

Április 3-án aztán csodás hírt közölt az édesanya.

Eljött az a nap, amire annyira vártunk, amiért annyit küzdöttünk. Tomika megkapta a Zolgensma génterápiát. Hihetetlen mennyi érzés kavarog egyszerre bennünk, el sem hisszük, hogy annyi nehézség, megpróbáltatás után, végre túl van rajta...

– adta hírül Hornischer Anikó.

Mint írta: Tomi nagyon ügyes volt végig, jókedvűen játszott, mesét nézett. 

– Nagyon bátor volt, még bátorság oklevelet is kapott – írta az édesanya, aki ezúton újra megköszönte a támogatást, a sok segítséget és azt, hogy ennyien hittek az összefogás erejében, a sikerben.

galó tomi, gén terápia, zolgensma,
Tomi nagyon szereti nézegetni a könyveket
Forrás: Beküldött fotó

– Kérlek, küldjetek most is sok-sok pozitív energiát, gondoljatok Tomikára jó szívvel, hogy lehetőleg minél előbb elhagyhassuk a kórházat és minél kevesebb mellékhatással vészeljük át az előttünk álló időszakot – írta végül a boldogsággal teli bejegyzésében az édesanya. 

Irány a suli! Tomi szeptembertől iskolás lesz

Nincs kétség, Galó Tomikával olyan komoly dolgok történtek élete első éveiben, melyek hihetetlen erőt kívántak tőle. Remélhetőleg a génterápiának köszönhetően az egészségi állapota javul és nagy erővel vághat bele egy következő kihívásba, ami ősszel kezdődik majd. Tomika ugyanis iskolás lesz.

– El sem hiszem, szinte most született. Nemrég még mesét olvastam neki, ma már jobban érdeklik az állatok, a csillagászat, a világegyetem, a gépek működése, az építészet – írta a minap Hornischer Anikó. – Érzem én, hogy milyen nagyfiú már, mégis furcsam, hogy hivatalosan is beírattam az általános iskolába. Rohan az idő – tette hozzá a kisfiú édesanyja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában