Magyar Falu Program

2024.04.04. 14:30

Óvodai játszóudvar fejlesztésére és eszközbeszerzésre is sikerrel pályáztak a jászsági települések

A Magyar Falu Program célja a kistelepüléseken élők életminőségének javítása.

Illés Anita

A Jászság újabb 52 millió forint támogatásban részesült a Magyar Falu Program keretében – adta hírül csütörtökön közösségi oldalán Pócs János, a térség országgyűlési képviselője. Bejegyzéséből megtudtuk, hogy a kistelepülések többek között eszközbeszerzésre, óvodai játszóudvar, és önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztésére nyertek támogatást. 

One,Of,Politician,Sitting,By,Table,With,His,Hands,Over
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Óvodai játszóudvar, közterületi játszóterek fejlesztésére Jánoshida és Jászivány közel 4-4 millió, Jászboldogháza pedig közel 4,2 millió forintot nyert. Eszközbeszerzésre az alattyáni és a tiszasülyi önkormányzat közel 4 millió, a jászszentandrási önkormányzat több mint 4 millió forintot fordíthat. 

A Magyar Falu Program pályázati támogatásából önkormányzati ingatlan fejlesztése valósulhat meg Jászágón mintegy 13 millió forintból. Erre a célra Pusztamonostor és Jászalsószentgyörgy önkormányzata 4-4 millió forintot nyert. Kommunális eszközbeszerzésre Jászdózsa több mint 3,8 millió forintot, Jásztelek pedig közel 3,6 millió forintot kap. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában