Hagyományőrzés

2024.04.21. 19:00

Az idei tervekről is egyeztetett Karcagon a Kun Szövetség

Vasárnap tartotta közgyűlését a Lovagi udvarban a Kunszövetség. A napirendi pontok megtárgyalása előtt a jelenlévők egy perces néma felállással tisztelegtek a közelmúltban elhunyt tagtársaik emléke előtt.

Daróczi Erzsébet

F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, a Kunszövetség elnöke elmondta, az egyesület hagyományőrző és értékteremtő munkája évről évre egyre erősebben biztosítja a kunok megmaradását a Kárpát-medencében. 

F. Kovács Sándor elnök ajándékkal köszöntötte azokat a tagokat, akik a közelmúltban megyei és országos elismerésben részesültek
Fotó: Daróczi Erzsébet

A szövetség elnöke szólt az egyesület által is támogatott tavalyi kis- és nagykun rendezvényekről, amelyet a tagok egyhangúlag elfogadtak éppúgy, mint a 2023. évi működésről és a gazdálkodásról szóló beszámolót, amelyet Kun Csaba, a Felügyelő Bizottság elnöke ismertetett. A jelenlévők megszavazták az idei terveket is, amelyek között több fesztivál támogatása is szerepel. A közeljövőben megrendezendő karcagi, budapesti és berekfürdői eseményekre a szervezők meg is hívták tagtársaikat.

F. Kovács Sándor elnök ajándékkal köszöntötte azokat a tagokat, akik a közelmúltban megyei és országos elismerésben részesültek. A közgyűlés végén dr. Bartha Júlia etnográfus mondta el a kun miatyánkot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában