Képzés

2024.04.04. 13:30

Hogyan kezeljük a konfliktust? Civil vezetők hallhattak a témáról Szolnokon

A konfliktuskezelés témáját járták körül Csibrány Csilla egészségfejlesztő szakember vezetésével a szerdai civil workshop résztvevői Szolnokon, a Baross úti Civil Központban.

Kovács Berta

A vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ (CKSZK) a civil szervezeti vezetők részére az év folyamán rendszeresen szervez workshopokat. Ezek az alkalmak egymásra épülő témaköröket dolgoznak fel. Az április 3-án megtartott program a konfliktuskezelésről szólt, a korábbi, asszertív kommunikációt ismertető összejövetel folytatásaként. A foglalkozást Csibrány Csilla, a Szolnok Egészségfejlesztési Iroda és Lelki Egészség Központ munkatársa tartotta.

konfliktus,kezelés,oktatás
Csibrány Csilla az elméleti ismeretek mellett gyakorlati tudnivalókat is megosztotta a hallgatósággal
Forrás: Beküldött fotó

A résztvevők egy tesztet is kitöltöttek, melyből kiderült, hogy versengő, problémamegoldó, kompromisszumkereső, elkerülő, vagy alkalmazkodó megoldásokat preferál az illető elsősorban. A szakember azt is hangsúlyozta, az egyes embereknél mindegyik attitűd jelen van, ha nem is egyenlő mértékben, és az adott helyzettől függ, hogy melyik hozzáállás kerekedik felül.

Átbeszélték a különböző konfliktusmegoldási stratégiákat, melyeket fontos ismerni annak érdekében, hogy egy szervezeten, csoporton belül a felmerülő nézeteltéréseket a vezetők hatékonyan kezelni tudják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában