Magyarok Kenyere

2024.04.07. 17:03

Kunhegyesi búzaszentelő ünnepséggel kezdődött az idei program – galériával

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Szervezete, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Szervezete, valamint a Magyarok Kenyere Alapítvány vasárnap, a kunhegyesi Református Nagytemplomban tartotta a Magyarok Kenyere – 15 millió Búzaszem Program első búzaszentelő ünnepségét.

Daróczi Erzsébet

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program a magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogása, melynek keretében Magyarország teljes területéről és a Kárpát-medence magyar lakta településeiről ajánlanak fel búzát a gazdálkodók a rászoruló magyar gyermekeket segítő szervezeteknek – határainkon innen, de a határainkon túl is. A 2011-ben indított jótékony kezdeményezést a 2013-as megalakulása óta bekapcsolódó Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vitte igazán sikerre, mostanra százszorosára növelte az első évben gyűjtött búza mennyiséget.

Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke (balról jobbra), Hubai Imre Csaba, a NAK vármegyei elnöke, F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő és Fazekas Sándor országgyűlési képviselő az ünnepségen a megszentelt búzával 
Fotó: Kabát Róbert, Magda Attila

A vasárnapi kunhegyesi  istentiszteleten Nagy Kálmán lelkész igehirdetése után köszöntőt mondott, és a Magyarok Kenyere programot méltatta F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő, dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke, Hubai Imre Csaba, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Szervezetének elnöke, Magyar Csilla, Kisköre polgármestere, valamint Szegediné Szabó Dóra Kunhegyes nevében, majd a Györfi Sándor Kossuth-díjas karcagi szobrászművész által készített kisplasztikákat és emléklapokat és egy-egy tő idei kelésű búzát adtak át a program támogatói számára, hiszen vármegyénk gazdái 2024-ben is csatlakoztak a nemes kezdeményezéshez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában