Centrumszintű diáknap

2024.04.24. 16:30

Robotokkal ismerkedtek és más szakmákat is kipróbáltak a szolnoki tanulók – videóval, galériával

Szakmai diáknapot tartottak szerdán a Szolnoki Szakképzési Centrum 11 intézményében.

Köllő Judit

Több mint 5500 diák számára tartottak centrumszintű szakmai diáknapot szerdán a Szolnoki Szakképzési Centrum 11 tagintézményében. A rendezvényen az iskolák partnereinek bevonásával szolnoki, újszászi, jászberényi és martfűi helyszíneken összesen 72 programot valósítottak meg.

robotika, diákok
A diákok egymás szakmáiba is belekóstolhattak, például robotokat is szerelhettek
Fotó: Mészáros János

– Hagyományteremtő rendezvényünk célja, hogy az intézményben tanult szakmákat diákjaink kipróbálhassák és belekóstoljanak iskolatársaik hivatásaiba is – mondta hírportálunknak Kalmár Andrea, a Szolnoki Szakképzési Centrum főigazgatója. 

– Egész napon át tartó közösségépítő programokkal, interaktív előadásokkal és a szakmákhoz kapcsolódó tevékenységekkel készültünk a fiatalok számára. A fenntarthatósági témahét keretében pedig igyekszünk a tudatosságra és a környezetvédelemre is felhívni fiataljaink figyelmét – tette hozzá.

A rendezvény keretében a Haas Magyarország Kft. 15 ezer euró értékű adományt adott át az iskolának. A pénzből iskolai és regionális versenyeket szeretnének szervezni.

A nap folyamán a fiatalok előadásokat hallgattak, LEGO-robotokat szereltek, és annak működését mutatták be iskolatársaik számára. Mások pedig a Szolnok Városi Óvodák Kolozsvári utcai Tagintézményébe és a Szolnok Városi Óvodák Pitypang Tagintézményébe is ellátogattak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában