VIII. Szolnoki Bor- és Pezsgőmustra

2024.04.27. 18:30

Díjnyertes nedűket mértek a poharakba a szolnoki seregszemlén – galériával

Negyven pincészet több mint kétszáz borát és pezsgőjét kóstolhatták meg a VIII. Szolnoki Bor- és Pezsgőmustra vendégei. A rendezvénynek a Szolnoki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Technikum adott otthont szombaton. A hazai nedűk mellett albán borokat is mértek a poharakba.

Pakainé Pusztai Nóra

A magyar borok seregszemléjén negyven borászat mutatta be pincészetének remekeit a sétáló kóstolón belül. A VIII. Szolnoki Bor- és Pezsgőmustrát a Szolnoki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Technikum központi aulájában és az intézmény udvarán felállított sátorban tartották. A jegyek megvásárlása után lehetőség nyílt poharat bérelni, és a standoknál felvonultatott finomságokat megkóstolni. Szerepelt a kínálatban természetesen vörös és fehér, száraz, félszáraz – mindenki megtalálhatta azt, ami a szája ízének kedves.

Negyven standnál több mint 200 féle bort lehetett kóstolni a VIII. Szolnoki Bor- és Pezsgőmustrán
Fotó: Mészáros János

Kolozsvári András, a rendezvény szervezője a megnyitón elmondta, hogy vendéglátósként, kereskedőként is lehet szemezgetni az újdonságok között, igazi kincsekre bukkanhatnak, melyek az éttermek borlapjaira is felkerülhetnek. A helyszínen vásárlási lehetőség is volt.

A bormustra vendégeként Albániát köszöntötték, az országról egy rövid bemutatót is hallgathattak a rendezvény résztvevői, majd a legfinomabb boraikat mérték a poharakba.

Tiszteletét tette a rendezvényen Sztanyiszlavov Jevgenyij Arnoldovics, Oroszország magyarországi nagykövete is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában