Garázdálkodás

2024.04.11. 06:55

Idős asszony randalírozik Szolnokon, pokollá teszi a környékbeliek életét

Éjszakánként üzeneteket hagy, beragasztózza és ételmaradékot önt az ajtókra egy idős asszony Szolnokon.

Rózsa Róbert

Feltehetően egy idős asszony rendszeresen ételmaradékot hány mások garázsára Szolnokon

Fotó: Beküldött fotó

Alaposan felkavarta az indulatokat Szolnokon az a fotó, amely több helyi közösségi médiás csoportban is megjelent, és szélsebesen terjedt az elmúlt napokban az online térben.

A Zagyva-parti sétányon készült fotón egy tálca látható, amelyet az arra járó kutyáknak készítettek ki, és amelyen kolbászos tésztát kínálnak – egy marék szöggel „ízesítve”.

Az eredeti bejegyzés közlője azt írta: az ottani cukrászda környékén, a Waldorf iskola mellett lakik egy idős hölgy, aki „ilyen finom és veszélyes dolgokat szór szét a környéken”. A hozzászólások között megjegyezték, rendőrségi feljelentést tettek az ügyben, és megemlítették azt is, kötődik még egy s más pimaszság a hölgyhöz: például beragasztgatja a szomszédok zárjait és étellel önti le az ajtókat.

Ilyen falatokkal „kedveskedett” valaki a szolnoki Zagyva-parton sétáló kutyáknak
Fotó: Facebook.com / Varga Dorottya

Az esetről hírportálunk is próbált tájékozódni, és kiderült – a kutyák elleni gonoszság mellett – vélhetően valóban egy sor egyéb aljasság is róható a hölgy számlájára.

– A Balogh Béla úton egy panelházban él egy néni, akinek különböző sérelmei vannak az ott lakókkal, de talán az egész világgal is. Ezért éjszakánként kijár, és bosszúságokat okoz. Ezzel próbál törleszteni a vélt sérelmeiért – tudtuk meg a Tallin-Alcsi Városrészért civil szervezet vezetőjétől. Ádám Csaba szerint köztudott, hogy ez a hölgy az, aki pillanatragasztóval beragasztgatja az ajtók zárjait, és a Balogh Béla úton álló garázsajtók zárjait, ételmaradékkal leönti a társasház pinceajtaját és a külső garázsok ajtaját is. Továbbá éjszakánként firkál, különféle üzeneteket hagy mások ajtóin.

„Légy átkozott örökre” – üzeni egy éjszakai mázolmány
Fotó: Beküldött fotó

Ádám Csaba elmondta, maga is próbált beszélni az illetővel, de hiába, mert az nyomban trágárul kiabálni kezdett vele.

Elég faramuci a helyzet. Hiszen a környéken mindenki tudja, hogy ki követi el ezeket, de egyszerűen nem lehet előrébb jutni, mivel a rendőrség előtt nem vállalja fel a tetteit

– mondta az egyesületi vezető, holott – tette hozzá – már többen is bejelentették az eseteket.

– Nagyon nehéz valódi megoldást találni, mert a hatóságnak sem egyszerű fellépni az ilyen esetekben. Viszont az ott lakók életét hosszú időn keresztül megkeseríti – magyarázta, hozzátéve, a megoldás az lehetne, hogy egyszer tetten érik a hölgyet.

Pillanatragasztóval nyomja tele a zárakat
Fotó: Beküldött fotó

A kutyáknak kiszórt gyilkos eledel ügyében persze nincs idő várakozásra. Mint erre irányuló érdeklődésünkre a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság közölte: az eset kapcsán állatkínzás előkészülete vétség elkövetése miatt nyomozást rendeltek el. Egyéb információt a nyomozás érdekeire tekintettel nem közölhettek.

Vagyis az állatok védelme ügyében van remény, hogy elcsípik a gazság elkövetőjét. Aki – ugyebár – egyelőre bárki más is lehetett...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában