Gyérítik a vérszívókat

2024.04.14. 10:00

Megkezdődött a szúnyogvadászat Kunszentmártonban

Gázmester járta végig Kunszentmárton kritikus pontjait szúnyogokra vadászva. Ezzel megkezdődött a biológiai gyérítés a tiszazugi városban.

Pakainé Pusztai Nóra

A napokban kezdték meg a szúnyoglárvák számának felmérését Kunszentmártonban. A munkálatokat Petróczki József gázmester végezte. Wenner-Várkonyi Attila polgármester a város közösségi oldalán részletezte az eljárást.

Petróczi József, szúnyog
A munkálatokat Petróczki József gázmester végezte 
Forrás: Kunszentmárton közösségi oldala

– A mintavétel idejét és pontos helyét GPS koordinátákkal kell meghatározni, de fel kell jegyezni az időjárás lényeges elemeit is, úgy mint például a hőmérséklet vagy a szél. Fontos a víz állapota. A minta leszűrése után, a lárvákat egy tégelybe kell rakni, majd azokat mikroszkóppal megvizsgálni – fejtette ki.

A Körös strandtól az „új híd” felé haladva, illetve a Tiszakürti út mentén vettek mintát a napokban.

Egyelőre erdei szúnyoglárvát találtunk, illetve már kikelt felnőtt egyedeket. A gyötrő szúnyog lárváit még nem fedeztük fel, ez okozza a legtöbb kellemetlenséget az embernek, ennek ellenére – megelőző jelleggel – a héten megkezdődött a biológiai gyérítés 

– fogalmazott a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában