Magyar Falu Program

2024.04.04. 08:30

Lecserélhetik az elavult kisteherautót Tiszakürtön

Kisteherautót vásárolnak a Magyar Falu Programban nyert 12 millió forintból Tiszakürtön. Az elavult, negyvenéves járművüket cserélik le.

Pakainé Pusztai Nóra

Újabb nyertes pályázatokról adott hírt közösségi oldalán Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő. Tiszakürtön 12 millió forintot költhetnek kommunális eszköz beszerzésre a közeljövőben a Magyar Falu Programnak köszönhetően. Dr. Kiss Györgyné polgármester megkeresésünkre elmondta, egy 14 millió forint értékű kisteherautót vásárolnának, a pályázati forrást önerővel egészítik ki.

kisteherautó
Fotó: Gettyimages.com / Forrás: Illusztráció

– Most van egy nagyon régi, negyven éves kisteherautónk, amivel hordjuk egyebek mellett a szociális tüzelőt, zöldhulladékot, szemetet. Féltünk tőle, hogy nem megy át a következő műszaki vizsgán, örülünk, hogy lecserélhetjük – részletezte az okokat a polgármester.

Hozzátette, amint megérkezik a támogatói okirat, aláírják a szerződést, hogy minél hamarabb – várhatóan még nyár előtt – átvehessék az új járművet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában