„Magyarok Kenyere - 15 millió Búzaszem”

2024.04.14. 18:00

Búzaszenteléssel ünnepelték az idei termést Tiszaszentimrén – galériával

Megáldották és felszentelték az idei termést Tiszaszentimrén, ahol az ünnepi alkalomból egy kisebb ebédet is tartottak a városi református templomban.

Köllő Judit

A „Magyarok Kenyere - 15 millió Búzaszem” program keretében az eseménynek ezúttal Tiszaszentimre adott otthont. A mindennapi kenyér alapjául szolgáló bőséges búzatermés reményében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun Szolnok Vármegyei Szervezete (NAK), a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének vármegyei szervezete (MAGOSZ), illetve a Magyarok Kenyere Alapítvány búzaszentelőt szervezett a kicsiny településen.

búza, szentelés, áldás
Megáldották és felszentelték a búzát Tiszaszentimrén
Forrás: Beküldött fotó

Az eseményen Veres Zoltán római katolikus atya, karcagi plébános szentelte meg a búzát, majd Fodor Gusztáv tiszaszentimrei református lelkész áldotta meg azt.

Az ünnepélyes keretek között megtartott eseményt követően egy baráti beszélgetéssel egybekötött szendvics ebédre hívták a jelenlévőket a Tiszaszentimrei Református Templomban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában