Horgászat, halászat

2024.04.13. 17:30

Ismét érkezik az ingyen hal, továbbra is sikeres a törpeharcsa-gyérítés Szolnokon

Megint rengeteg tüskés halat sikerült begyűjteni az Alcsiszigeti Holt-Tiszában elhelyezett varsákkal. Jövő héten ismét örülhetnek az ingyen halnak a lakosok.

Kovács Berta

A napokban ismét kiürítették a szelektív halászat céljából az Alcsiszigeti Holt-Tiszában kihelyezett varsákat. A Tisza Horgászegyesület a kezelésében lévő holtágon március elején kezdte meg a törpeharcsák gyérítését.

hal
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

A legutóbbi tapasztalatok azt mutatják, hogy bár a tüskés kis idegenhonos halakat jellemzően a hűvösebb vízben lehet eredményesen halászni, a tavaszi idő ellenére mégis meglepően sok példány úszott be a varsákba. 

Húsz mázsánál is több törpét sikerült összegyűjteni.

A korai tavasz, a felmelegedés miatt korábban megkezdődött a fehérhalak ívása, a közismerten nagy ikrafaló törpeharcsák mozgását valószínűleg ez idézhette elő.

A sikeres fogás nyomán a gyérítést tovább folytatják. Jövő héten ismét kiürítik a halászeszközöket, a fogást pedig ismét szétosztják a lakosok között, akik legutóbbi alkalommal is tömegesen éltek a lehetőséggel.

A halosztás pontos időpontjáról az egyesület közösségi oldalán értesülhetnek majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában