Színes forgatag

2024.05.11. 19:00

Európa-nappal ünnepelte Szolnok a csatlakozás 20 éves évfordulóját - galériával, videóval

Húsz éve csatlakozott hazánk az Európai Unióhoz, az évforduló alkalmából színes forgataggal várták az ünneplőket szombat délután a szolnoki Kossuth téren. A rendezvényen a lengyel és a belga témájú programok kaptak hangsúlyt.

Molnár-Révész Erika

Benépesült szombat délután a szolnoki Kossuth tér, ahol hazánk uniós csatlakozásának 20 éves évfordulója alkalmából Európa-napot tartottak. Az események a Verseghy Ferenc Könyvtár épületében könyvbemutatóval kezdődtek. Az Egy falat mennyország–A magyarországi Lengyel Gimnázium és Líceum krónikája című kötetet Szentesi László, a kötet felelős szerkesztője mutatta be az érdeklődőknek. A könyvbemutató a Lengyelesen Lendületesen című program része volt, melynek keretében megnyílt az Élő Képek című kiállítás, és lengyel zenéket felvonultató koncertet adott az Abonyi Fúvós Zenekar, és fellépett a mazsorettcsoport is.

európa nap,rendezvény,csatlakozás,
Jó hangulatban telt a rendezvény
Fotó: Nagy Balázs

„20 év 20 kilométer” címmel kerékpártúra indult a térről, mely a Tiszaliget érintésével a város uniós forrásból megvalósuló fejlesztéseit járta végig.

Mindeközben a színpadon közös versmondással tisztelegtek a városban zajló Curie Kémia Emlékversenyen résztvevő diákok az uniós csatlakozás évfordulója előtt.

A belga uniós elnökség alkalmából rajzkiállítás nyílt Belgiumról, belga kézműves programok és hagyományőrző fajátékok várták a résztvevőket. Az esemény zárásaként Dallamok Belgiumból címmel a belga Szabadság Duó adott koncertet a közönségnek. 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában