TOP Plusz pályázat

2024.05.24. 14:30

Száz százalékban szilárd burkolatúvá vált Tiszatenyő belterületi úthálózata

Egy kilométer hosszan kapott új burkolatot Tiszatenyő belterületi úthálózata. A felújítás a Szent László utat teljes hosszában, valamint még 5 belterületi útszakaszt érintett. Ezzel a település belterületi úthálózata száz százalékosan szilárd burkolatúvá vált. A projekt ünnepélyes átadójára péntek délelőtt került sor.

Molnár-Révész Erika

Mező József polgármester és Herczeg Zsolt, a térség országgyűlési képviselője adta át az elkészült beruházást. A felújítás 70 millió forintos pályázati forrásból valósult meg

Fotó: Mészáros János

Tiszatenyő 2020 áprilisától 2022-ig adósságrendezési eljárás alatt állt, az előző ciklusban be nem fejezett beruházások, vagy szabálytalanul felhasznált pályázati pénzek miatt. Csak ennek lezárása után tudott a kistelepülés támogatási kérelmeket benyújtani, így nyert el mintegy 70 millió forintot a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán belterületi útjainak felújítására. A beruházás ünnepélyes átadójára pénteken került sor. 

felújítás,tenyő,útszakasz
 Mező József polgármester és Herczeg Zsolt, a térség országgyűlési képviselője adta át az elkészült beruházást. A felújítás 70 millió forintos pályázati forrásból valósult meg
Fotó: Mészáros János

Teljes hosszában megújult a Szent László út mintegy 500 méteres szakasza, emellett 4 másik belterületi útszakasz, valamint a pályázatból megmaradt forrásból a Dózsa György út közel 200 méteren. Ezzel Tiszatenyő belterületi útjainak 100 százaléka szilárd burkolatú úttá vált – jelentette be az eseményen Mező József, Tiszatenyő polgármestere. 

Hozzátette, a beruházás célja a lakosság komfortérzetének javítása, emellett a gazdaságélénkítés a helyi kiskereskedők és vállalkozások szempontjából.

A eseményen Herczeg Zsolt a térség országgyűlési képviselője ismertette, Tiszatenyőre az adósságrendezési eljárás után a TOP Pluszon keresztül közel 220 millió forintos forrás érkezett. 

– Köszönet ezért a kormánynak, hiszen az uniós források folyósításának akadályozása miatt az állam a TOP Plusz támogatásait hazai forrásból előlegezte meg az önkormányzatok számára azért, hogy a jelenlegi költségvetési ciklusban a beruházások haladhassanak. Ezt tapasztalhatjuk mind a 23 településünkön, és az egész ország területén, hogy az önkormányzatok sikerrel valósították meg ezeket a projekteket – mondta a képviselő.

Hozzátette, az is cél, hogy a Törökszentmiklós Tiszatenyő közötti rossz állapotú út ugyancsak TOP Pluszos forrásból 1-2 éven belül megújuljon, de azon is dolgoznak, hogy a településen az idősek nappali ellátásának kérdése is minél hamarabb megoldódjon.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában