Fejlesztés

2024.05.24. 17:25

Szandaszőlős gyöngyszeme lett a megújult rendelő, visszaköltözhettek az orvosok

Visszaköltöztek a doktorok, a védőnők és az asszisztensek a szolnoki Munkácsy úti rendelőbe. A szandaszőlősi emberek immár újra a megszokott helyen kereshetik fel orvosaikat. Egy dolog azonban változott: a betegeket megújult, korszerű környezetben fogadják az egészségügyi szakemberek. A rendelőt pénteken hivatalosan is átadták.

Rimóczi Ágnes

Befejeződött Szandaszőlősön a Munkácsy úti rendelő felújítása. Az immár a XXI. elvárásainak megfelelő intézménybe néhány napja visszaköltöztek a dolgozók, az orvosok már ott fogadják a betegeket. A pénteki rendelési idő után hivatalosan is átadták az épületet. Az átadón dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő kiemelte: minden szandaszőlősi ember számára nagyon fontos ez a megvalósult fejlesztés.

megújult rendelő,munkácsy út, szolnok
Balról: dr. Kállai Mária, Szalay Ferenc és Dr. Körtvélyessy Katalin a megújult rendelőben
Fotó: Rimóczi Ágnes

– Én még emlékszem, amikor nem itt volt az orvosi rendelő. Aztán a nyolcvanas években megépült ez a mostani intézmény, ami mostanra megérett a felújításra. Szerencsére ez megtörtént, s most láthatjuk, hogy a kiváló szakmai munka immár megfelelő környezetben zajlik a városrészben – hangsúlyozta a térségi országgyűlési képviselő.

– Külön öröm, hogy az elmúlt időszakban nagyon sok intézmény hasonló megújuláson esett át ebben a térségben. Ezek együttesen Szandaszőlős lakosságának a boldogulását szolgálják. Jelen átadón pedig azt mondhatjuk, hogy az emberek egészsége érdekében működik az felújított intézmény – emelte ki a honanya.

A városrész gyöngyszeme lett a rendelő.

 – A megújult intézmény bizony alaposan hozzájárult Szandaszőlős fejlettségéhez – szólt elismeréssel Szolnok polgármestere. Szalay Ferenc kiemelte: a rendelő felújítása része annak a fejlesztési stratégiának, ami Szandaszőlősön végbement. 

– És erre büszkék lehetünk. Ahogyan arra is, hogy a város minden részén a gyerekek ellátása és az egészségügy megfelelő környezetbe kerültek a felújításoknak köszönhetően. Köszönöm mindenkinek, aki részt vállalt ebben, akik segítették a fejlődést – hangsúlyozta a városvezető.

A megnyitón dr. Kovács Éva, az Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatóság igazgató-helyettese pedig a város felé fejezte ki háláját. Mint mondta, ilyen környezetben jobban „megy a munka" és a betegek is jobb szívvel térnek ide be.

A megújult rendelőben két felnőtt háziorvosi-, két gyermekorvosi, három védőnői körzet és egy vérvételi pont működik. A felújítás mintegy háromszáznyolcvan millió forintból valósult meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában