Fejlesztés

2022.10.19. 13:47

Jól halad a szolnoki Munkácsy úti rendelő felújítása

A várt ütemben halad a Munkácsy úti orvosi rendelő felújítása a megyeszékhely Szandaszőlős városrészében.

Hartai Gergely

Fotó: Nagy Balázs

A beruházás részleteiről szerdán tartott sajtótájékoztatót a helyszínen Szalay Ferenc polgármester és Szanyi István, a terület önkormányzati képviselője.

– Szandaszőlős egyik legjelentősebb beruházása a rendelő helyreállítása. A munkaterületet még júliusban adták át, a kivitelezésre egy év áll rendelkezésre. Az önkormányzat mintegy 380 millió forintot fordít erre a fejlesztésre – részletezte Szalay Ferenc.

– A létesítmény felső szintjén egy közösségi teret alakítanak ki, ezáltal számos szociális program szervezésére kínálkozik itt lehetőség – vette át a szót Szanyi István.

Hozzátette: nem csupán egészségügyi intézményként funkcionál majd a helyszín, hanem az itt élők szociális életében is fontos szerepet játszhat.

Mint megtudtuk, az épületben két házi gyermekorvosi praxis, három védőnői körzet és két felnőtt háziorvosi körzet működött, melyek jelenleg a Gátőr utcai, illetve a Móra úti helyszíneken végzik munkájukat. A megújult intézményben vérvételi pontot is kialakítanak. A renoválás során homlokzati és lábazati hőszigetelés, valamint külső és belső nyílászárók cseréje valósul meg, emellett új tetőszerkezetet építenek, a tetőteret korszerű vizesblokkokkal látják el. A fejlesztések közel fele készült el eddig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában