Mentőöv

2024.05.30. 14:30

Munkaerőpiac: több ezer embert segíthet tartós álláshoz a nagyszabású program

Harminc év alatti, valamint 30 év feletti álláskeresőknek segít munkához jutni az a két, több milliárd forint értékű pályázati program, melynek kedden tartották ünnepélyes nyitórendezvényét a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatalban. A cél: az érintettek tartós elhelyezkedése a munkaerőpiacon.

Molnár-Révész Erika

Új pályázati lehetőséget hirdetett a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal a 30 év felettiek munkaerőpiaci elhelyezkedéséhez. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz pályázat közel 4 milliárd forintos költségvetését az Európai Szociális Alap Plusz és a nemzeti társfinanszírozás biztosítja vissza nem térítendő forrásból. 

munkaerőpiac, álláskereső, munkanélküli
A munkaerőpiaci tartós elhelyezkedésben segítenek a kormányhivatal induló programjai
Fotó: Nagy Balázs / Forrás: MW-Archív

A program a 30 év feletti, de 64. életévét még be nem töltött munkanélkülieknek és tartósan nem dolgozóknak nyújt segítséget kiemelt figyelmet fordítva a munkaerőpiaci hátránnyal küzdőkre. A program 2027. augusztus 31-ig 1850 fő számára nyújt segítséget a tartós elhelyezkedéshez. A részvevők egyénre szabott munkaerőpiaci szolgáltatások mellett képzési támogatást, foglalkoztatástelősegítő bértámogatást, lakhatási és utazási támogatást vehetnek igénybe a járási hivataloknál – tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal. 

A fiataloknak is segítenek a munkaerőpiaci elhelyezkedéshez

Új pályázati lehetőség nyílt a 30 év alatti fiatalok munkaerőpiaci elhelyezkedéséhez is, ennek több, mint 5 milliárd forintos költségvetését az Európai Szociális Alap Plusz és a nemzeti társfinanszírozás biztosítja vissza nem térítendő forrásból. A program a 15. életévét már betöltött és a 30. életévét még be nem töltött nem tanuló, nem dolgozó fiataloknak nyújt segítséget, kiemelt figyelmet fordítva a munkaerőpiaci hátránnyal küzdőkre. Célja, hogy a fiatalokat visszajuttassa a munka, illetve tanulás világába meghatározott időtartamon belül. A program 2027. augusztus 31-ig 2063 fő számára nyújtana segítséget a tartós elhelyezkedéshez. 

A részvevők egyénre szabott munkaerőpiaci szolgáltatások mellett bértámogatást, lakhatási és utazási támogatást, későbbiekben képzési támogatást és vállalkozóvá válási támogatást vehetnek igénybe az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási hivataloknál. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában