Jászkunság

2024.05.22. 19:55

Legyen gyanús a hívás, amely az angol király gyógyulásáért gyűjt pénzösszeget

A csalók célkeresztjében az idősebb korosztály áll, fegyverük pedig általában az érzelmi és pszichés ráhatás. Hetente történnek visszaélések, az idősek sérelmére, jelentős pénzösszegekhez jutnak a telefonos elkövetők.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Dr Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester külön köszöntötték Gombás Gábornét, aki a napokban vehetett át országos elismerést a fővárosban

Fotó: Mészáros János

Ismét fontos témákban értekezett a Városi Idősügyi Tanács szerdán, a városháza dísztermében. Elsősorban az idősek sérelmére elkövetett visszaélések témájáról esett szó. Ennek megfelelően, Szabóné Sülye Erika, az OTP osztályvezetője tartott előadást. Vármegyénkben hetente előfordulnak olyan esetek, amikor a csalók, leginkább érzelmi ráhatással, jelentős összegekhez jutnak a gyanútlan áldozatoktól.

pénzösszeg, Szolnok, esemény
Soron következő ülését tartotta a Városi Idősügyi Tanács a városháza dísztermében
Fotó: Mészáros János

Legtöbbször telefonon próbálkoznak, bajba jutott családtagnak adják ki magukat, de nem átallnak a beteg angol király gyógyulásáért is pénzt gyűjteni.

Az eseményen egyebek mellett ilyen példákkal igyekeztek mindenkit óvatosságra inteni.

A továbbiakban Szalay Ferenc, Szolnok  polgármestere, valamint az idősügyi tanács elnöke az idei esztendő aktualitásairól valamint fejlesztési tervekről is beszámolt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában