Köszöntés

2024.03.12. 17:00

Meglepetésben volt részük az értekező szolnoki nyugdíjasoknak – galériával

Szalay Ferenc polgármester keddi összejövetelükön köszöntötte a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesülete hölgytagságát.

Kovács Berta

A több mint ötszáz tagot számláló Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesülete minden hónapban tart klubvezetői értekezletet, melyen az egyéni tagok is részt vesznek. 

nyugdíjas klub megbeszélés
A nyugdíjas klub márciusi megbeszélésének végére Szalay Ferenc polgármester toppant be, aki ajándékkal is kedveskedett a jelenlévőknek
Fotó: Nagy Balázs

Keddi, aktuális összejövetelük meglepetést is tartogatott a VOKE Csomóponti Művelődési Központban értekező társaságnak. A megbeszélés végére ugyanis betoppant Szalay Ferenc polgármester, aki egyben a Városi Idősügyi Tanács elnöke is, hogy nőnap alkalmából egy kis cserepes virággal köszöntse a hölgyeket.

A polgármester arról is beszámolt a résztvevőknek, hogy idén jelentősen több az idős kluboknak szétosztható támogatás, tavaly 1,3 millió forint volt, ez évben már 1,9 millió. Amelyik klub valamilyen kerek évfordulót ünnepel, annak plusz támogatás jut. Az idei költségvetésről, terveikről is szólt, a nyugdíjasok pedig kérdéseikkel fordulhattak a városvezetőhöz.

Az egyesület tagjai jelen összejövetelükön a közelgő közgyűlésüket készítették elő.

– Áttekintettük a tavalyi évet és megbeszéltük, mi az, amit idén szeretnénk megvalósítani – számolt be róla Lászlóné Nagy Ilona elnök. 

Döntöttünk arról, hogy ez évben két nagy kirándulást szervezünk. Idén eggyel több Derűs órát rendezünk, eddig ugyanis évente három alkalommal tartottunk meg ezt a zenés-táncos, kulturális programot az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. Idén négy lesz.

– Beszéltünk arról is, hogy tavaly milyen jól sikerült az első városi rejtvényfejtő versenyünk, így az idén is szeretnénk megrendezni. Újdonság is lesz. Van egy új klubunk, mainek tevékenysége gerincét a Rummikub nevű társasjáték adja, a társaság tagja egy országos szervezetnek is, és havonta mindig máshol rendeznek társasjáték versenyt. Eldöntöttük, hogy ez a klub egyesületünkkel közösen szervez májusban Szolnokon is egy versenyt a Rummikub kedvelők számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában