Pünkösd

2024.05.20. 15:25

Rengeteg szolnoki család vett részt a járműáldással egybekötött ünnepségen – galériával és videóval

Több mint száz család gyűlt össze a Szentháromság Templom előtti téren, hogy áldást kérjen járművére. A rendezvényen ezt követően még számos esemény várta az érdeklődőket a templomkertben.

Köllő Judit

A Csillagfény kórus közreműködésével vette kezdetét délelőtt tíz órakor a Pünkösdi  szentmise a Szentháromság Templomban. Az egy órás misét követően Gáspár István plébános megáldotta a járműveket, melyre több mint száz család érkezett. A templom előtti téren biciklik, babakocsik, játék motorok, rollerek és autók sokasága várta az atya áldását. A Pünkösdi szentmise keretében a járművek áldását követően még számos program várta a résztvevőket.

Többen is összegyűltek a Belvárosi Templom előtt, hogy áldást kérjenek járműveikre
Fotó: Nagy Balázs

A rendezvény alatt a 270 éves Belvárosi Templom történetéről Jámbor Csaba, Damjanich János Múzeum munkatársa tartott előadást, melyet sokan nagy érdeklődéssel fogadtak. Az előadás alatt a legkisebbeket kézműves foglalkozás várta a templomkertben. 

Később Heinczinger Miklós, Liszt Ferenc díjas zenész tartott hangszer bemutatót az érdeklődők számára. Az ebédet követően, a délután folyamán karaoke, ugrálóvár, rendőrautó bemutató, íjászat, foci és tollasozás várta a családokat.

 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában