Végleges a döntése

2024.05.13. 11:26

Szotyori-Lázár Zoltán, a Jobbik meghatározó szolnoki alakja kilépett a pártból – és a politikából

Kilépett a Jobbikból, egyben a politikával is végzett Szotyori-Lázár Zoltán. A párt szolnoki „nagy öregje” hírportálunknak elmondta, rossz forgatókönyv, hogy a többször leszerepelt DK átvette az ellenzék irányítását Szolnokon. A Gyurcsány-párt szolnoki jelöltjét pedig alkalmatlannak tartja a polgármesteri tisztségre.

Rózsa Róbert

Kilépett a Jobbik – Konzervatívok Pártból és minden pártpolitikai tevékenységét beszünteti Szotyori-Lázár Zoltán – jelentette be az országosan ismert szolnoki politikus hétfőn, közösségi oldalán. Azt írta, nem hirtelen felindulásból vagy személyes motivációból tett így, döntése hónapok óta érlelődött, végül az utóbbi hetek történései felgyorsították és véglegessé tették az elhatározását.

Szotyori-Lázár Zoltán
Szotyori-Lázár Zoltán kilépett Jobbikból és a politikai tevékenységét is felfüggesztette
Fotó: Mészáros János

A politikus kiemelte, „jó néhány éve áll már – sok önmagát harcos ellenzékinek gondoló macskajancsival ellentétben – a kormánypárti média célkeresztjében mind helyi, mind pedig országos szinten, köszönhetően a Jobbik hárommal ezelőtti elnökével korábban, a  jelenlegi elnökével pedig most is fennálló, szoros családi-baráti kapcsolatainak is”. Emlékeztetett: a 2019-es  önkormányzati választáson Szolnokon győzelmet aratott az ellenzék, amelyben jelentős szerepe volt. Ezt a győzelmet politikusi pályafutása legnagyobb eredményének tartja.

„Mindazon későbbi kudarc ellenére is, hogy az általam megálmodott Szolnoki Többség „márkanév” mögé felsorakozó politikai közösség elveszítette közgyűlesi többségét, atomjaira hullott, és mind emberi, mind politikai értelemben leszerepelt” – fogalmazott. 

Hozzátette: a következő napokban részletesen is kifejti, miért teszi le a – politikai – lantot.

Átvette az uralmat a DK a városban

Hírportálunk hétfőn elérte az immár expolitikust, aki kilépésének miértjét egyelőre nem kívánta részletesen kifejteni. Azt viszont elmondta, rossz iránynak tartja Szolnokon a DK nyomulását.

– Szolnokon teljes egészében a DK vette át az ellenzék irányítását. Ez igaz szervezetileg is, valamint a civil szervezetnek álcázott, valójában szintén a Gyurcsány-párthoz kötődő Agóra Egyesületen keresztüli befolyásra is – fejtette ki. Mint fogalmazott: ezt nem tartja vállalhatónak, és rossz forgatókönyvnek gondolja azt, hogy a már többször leszerepelt DK tudna változást elérni Szolnokon.

Hozzátette, a mások mellett a DK színeiben a június 9-ei önkormányzati választáson a polgármesteri posztért induló Györfi Mihállyal nincs személyes konfliktusa, de nem tartja alkalmas jelöltnek.

Utóbbi kijelentése kapcsán megkérdeztük Györfi Mihályt, a szolnoki baloldali pártok közös polgármester-jelöltjét, aki nem kívánta kommentálni a Szotyori-Lázár által mondottakat.

Régi motoros Szotyori-Lázár Zoltán

Szotyori-Lázár Zoltán személyében a szolnoki Jobbik egyik utolsó „nagy öregje” vonult vissza. A pályafutását még a Fideszben kezdő, 2012 óta Jobbik-tag politikus a párt szolnoki elnöke, önkormányzati képviselője is volt. Ismert továbbá az is, hogy a Jobbikot 2003-2019 között vezető Vona Gábor keresztfia, valamint közeli barátja a Jobbik jelenlegi elnökének, Gyöngyösi Mártonnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában