Probléma

2022.03.18. 12:35

Konfliktusok feszítik az ellenzéki koalíciót Szolnokon

A Momentum, az LMP, a Párbeszéd, a DK, az MSZP, valamint a Jobbik hatpárti együttműködési megállapodást írt alá.

Munkatársunktól

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Ellentétek feszülnek az ellenzéki összefogás pártjai között a megyeszékhelyen. Minderre azután derült fény, hogy hatpárti együttműködési megállapodást írt alá pénteken a Momentum, az LMP, a Párbeszéd, a DK, az MSZP, valamint a Jobbik. Utóbbi szolnoki elnökének szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében utalt a problémákra.

 

Dr. Szotyori-Lázár Zoltán kifejtette: „idő előttinek és aktualitás nélkülinek tartjuk a szolnoki ellenzéki pártok egy része helyi vezetőinek a 2024-es önkormányzati választásra vonatkozó kijelentéseit és megállapodásait. Hogy két és fél év múlva az ellenzéki pártok hogyan, milyen szövetségi rendszer mentén vesznek részt majd az önkormányzati választáson, a pártok országos elnökségeinek döntése lesz, nem a helyi vezetőké”.

Dr. Szotyori-Lázár Zoltán arra is felhívta a figyelmet, hogy a dokumentumot jegyző Galló György nem volt jogosult a megállapodás aláírására a Jobbik képviseletében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában