Beruházás

2024.05.28. 19:44

Átadták a több mint 300 millió forintból megújult Barátság utat Jászfelsőszentgyörgyön

Nagyszabású külterületi útfejlesztés ért révbe Jászfelsőszentgyörgyön.

Illés Anita

Szilárd burkolatot kapott a Jászfelsőszentgyörgyöt a 32-es főúttal összekötő Barátság út mintegy 4,2 kilométer hosszan. A Vidékfejlesztési Program támogatásával megvalósult beruházást kedden ünnepélyes keretek között adták át. 

útátadás
Megújult a Barátság út. A szalagot Borbás Zoltán, Pócs János, Zelenai Tiborné, dr. Feldman Zsolt és dr. Ivanyik Dávid vágták át
Fotó: Pesti József

Az eseményen Zelenai Tiborné polgármester elmondta, hogy a település közel háromszázmillió forint pályázati forrást nyert a külterületi út fejlesztésére. Ehhez az önkormányzat több mint húszmillió forint önerőt biztosított. 

– Hosszú éveken át problémát jelentett, hogy nagyobb esőzések után szinte járhatatlan volt a mezőgazdasági út, csak munkagépekkel lehetett közlekedni rajta. A fejlesztésnek köszönhetően a gazdák könnyebben meg tudják közelíteni földjeiket. Az út közvetlen kapcsolatot jelent Jászfelsőszentgyörgy és a 32-es főút között, ami gazdasági szempontból is előnyt jelent a településnek. Mindezeken túl a Lövészklub megközelíthetőségét is javítja – mutatott rá a beruházás jelentőségére Zelenai Tiborné, majd köszönetet mondott mindenkinek, aki közreműködött a projekt megvalósításában. 

A beruházás átadóján köszöntőt mondott Pócs János országgyűlési képviselő, Borbás Zoltán a vármegyei közgyűlés alelnöke és dr. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára. 

– A kormány elkötelezett a magyar vidék és a gazdák iránt. Kulcsfontosságú a vidéken élők komfortérzetének javítása. A Vidékfejlesztési Program támogatásával 1700 külterületi út projekt valósult meg az elmúlt években, 170 milliárd forint értékben – emelte ki dr. Feldman Zsolt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában