Top Plusz Projekt

2024.05.24. 16:34

Százmilliárd forintot kapott a Jászkunság, fontos fejlesztési folyamat kezdődhet

Tizenhat Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei partnerszervezet kötött „humánügyi” megállapodást. A Top Plusz projekt keretein belül indul el a szervezetek közös munkája, aminek egyik célja az esélyegyenlőségi tevékenységek megvalósítása a vármegyében.

Mészáros Géza

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei önkormányzata rövid, ám hatékony soron kívüli közgyűlésen döntött pénteken délelőtt fontos kérdésekről. 

Vármegyei közgyűlés, Szolnok
Vármegyei közgyűlést tartottak pénteken
Forrás: Hubai Imre Facebook-oldala

A testület egyaránt elfogadta a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei önkormányzat 2023. évi költségvetésének teljesítéséről szóló beszámolót, valamint a 2021 és 2027 közötti időszakra vonatkozó Vármegyei Integrált Területi Program változatát is. Ez utóbbi fejlesztési dokumentum rögzíti a Jászkunságba – a jelenlegi ciklus alatt – érkező, közel százmilliárd forint összegű fejlesztési forrás felhasználásának irányelveit.

Elindult a közös munka abban a nagyszabású, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei önkormányzat vezetésével zajló Top Plusz projektben, amely esélyegyenlőségi, felzárkózási és identitásfejlesztési tevékenységek sorát valósítja meg a Jászkunságban 2024 őszétől 2027 nyár végéig. 

A napokban 16 együttműködő partnerszervezet írta alá azt a megállapodást, amely a hátrányos helyzetű csoportok érdekeinek képviseletéért, a szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások fejlesztéséért, az identitáserősítő programok segítségével a társadalmi befogadás és kohézió erősítéséért jött létre. A közgyűlés döntése értelmében ez a munkafolyamat is utat kapott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában