Szélsőséges időjárás

2024.05.24. 14:45

Vihar mosta el a Jászkunságot: bosszúságot, de károkat is okozott a péntek délelőtti tengernyi eső – galériával

Özönvíz szerű vihar csapott le a Jászkunságra pénteken a délelőtt. A villámgyorsan lezúduló nagy mennyiségű csapadék sok helyen okozott károkat, így a tűzoltók sem unatkoztak ebben a néhány órában.

Mészáros Géza

Rövid idő alatt hatalmas mennyiségű csapadék hullott le térségünkben pénteken a déli órákban. A szélviharoktól mentes eső helyenként közlekedési nehézségeket okozott, de megrongálta az épületeket is. A szabadtéren tartózkodók bokáig érő vízben, esetenként pocsolyában, sárban jártak, a járművek kerekeit is tengelyig elmerítette az esővíz.

Szolnokon a Meder út és környéke a viharok idején kritikus terület. Az egyidejűleg nagy mennyiségben lehullott csapadékot a vízelvezetők nem tudják azonnal elvezetni
Fotó: Mészáros János

– Közel húsz olyan bejelentés érkezett tűzoltóságunkra pénteken kora délutánig, amely komoly, vonulással járó beavatkozást is igényelt – adott tájékoztatást a helyzetről dr. Kisnémeth Tamás tűzoltó alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője, sajtóügyeletese.

A legtöbb bejelentés a kertes házak, családi porták tulajdonosaitól érkezett, illetve két vármegyei közintézmény is a segítségünket kérte. 

Rákóczifalván a helyi iskola pincéjét árasztotta el a nagy mennyiségű csapadék, illetve Szolnokon, az egyik Gyermekváros utcai épületnek a tetőzet alatti felső szintjére ömlött be a víz – informálta hírportálunkat a katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyeletese. Dr. Kisnémeth Tamás a károk nagyságáról egyelőre nem tudott beszámolni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában