Galériával

2024.06.25. 17:00

Ezüstmisén köszöntötték plébánosukat a karcagiak

Papszentelésének 25. évfordulója alkalmából hálaadó ezüstmiséjét tartotta vasárnap a Szent István király Római Katolikus Templomban Veress Zoltán plébános, címzetes esperes, aki 2022. augusztus 1-jén érkezett Karcagra.

Daróczi Erzsébet

Az ezüstmisén az ünnepi szónok dr. Barsi Balázs ferences atya volt, közreműködtek a karcagi római katolikus plébánia gitáros énekkara. A plébánost sokan köszöntötték. 

ezüstmise,köszöntés,plébános
A Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda tanulói is ajándékkal köszöntötték a jeles ünnepen plébánosukat
Fotó: Daróczi Erzsébet

Horváth Rémusz Miklós, a Karcagi Katolikus Egyházközség világi elnöke köszöntőjében elmondta, Veress Zoltán Székelyudvarhelyen született, majd Magyarországra érkezése után, 1990-ben Egerben az ottani ferences templomban lett sekrestyés, majd egy évet Budapesten, a ferencesek házában töltött. Azt követően szigorú lelkigyakorlat következett Szécsényben. Innen a teológiára került Egerbe, ahol 1999-ben szentelte fel pappá Seregély István akkori érsek. Ózdi, mezőkövesdi, jászberényi, sátoraljaújhelyi szolgálat után Felsővadászon huszonegy település lelkipásztora lett. Később, 2012-ben Homrogdra költözött át, s ott szolgált mindaddig, míg dr. Ternyák Csaba egri érsek 2023. augusztus 1-től áthelyezte Karcagra. Itt lett a katolikus közösség és a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda lelki vezetője.

Az ezüstmiséje alkalmából Veress Zoltánt Varga Mihály pénzügyminiszter, majd Karcag önkormányzata nevében Sári Kovács Szilvia alpolgármester köszöntötte, aki Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrászművész ez alkalomra készített bronzszobrát is átadta neki. A jeles alkalomból a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda tanulói is ajándékkal köszöntötték a plébánost.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában