Összefoglaló

2024.06.30. 20:19

Autó és traktor ütközött Kunszentmártonnál – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Különleges programra várták az érdeklődőket.

Forrás: szoljon.hu

Festői környezetben mártózhatnak meg a fürödni vágyók.

A Karcagi Birkafőző Fesztiválon szombaton délután adták a díjakat. A szakmai zsűri értékelése alapján 18-an vehettek át érmet, de különdíjak is gazdára találtak.

Hetven éve végzett egy lelkes csapat a Jászberényi Tanítóképzőben. Az akkor fiatal tanítónéniknek mára az összetartó barátságuk és a hivatásukban eltöltött évek emlékei maradtak, nemrégiben öten találkoztak és bebarangolták egykori intézményük folyosóit. A beszámolót a kunhegyesi Mészáros Jánosné Bibók Zsuzsa küldte szerkesztőségünknek.

A Hármas-kerületek – a Jászság, a Nagykunság és a Kiskunság – településeinek kézi aratóversenye, főzőfesztivál és fogathajtó verseny színesítette az idei aratóünnepet Jászapátin. Június 29-én, Péter, Pál napján népviseletbe öltözött aratóbandák sereglettek össze, hogy az ősök emléke előtt tisztelegve felelevenítsék a kézi aratás hagyományait. A különleges időutazáson fiatalok is nagy lelkesedéssel vetették bele magukat az embert próbáló munkába.

Munkaszüneti napot tartanak hétfőn a köztisztviselők a köztisztviselők napja alkalmából, és mivel július 1-e Semmelweis-nap is, ez az egészségügyi dolgozóknak is pihenőnap. Hétfőn zárva lesz a polgármesteri hivatal Törökszentmiklóson, az Egyesített Gyógyító-Megelőző Intézetben pedig ügyeleti rend szerint dolgoznak majd.

Mintegy 100 millió forintos beruházás kezdődött el május végén a törökszentmiklósi Egyesített Gyógyító-Megelőző Intézetben, az intézmény nem csak a város, de a környékbeli települések járóbetegeit is ellátja. A fejlesztés több szakrendelőt érint, valamint eszközbeszerések és akadálymentesítés is szerepelnek a 100 millió forintos pályázatban.

Önkormányzati tulajdonba kerülhet az abonyi zsinagóga, miután a város képviselő-testülete elfogadta az erről szóló elvi döntést.

Az EFES-24 Törökország egyik legnagyobb nemzetközi hadgyakorlata, amelyen idén közel ötven ország mintegy tizenegyezer fővel vett részt. A gyakorlaton a török fél meghívásának eleget téve első alkalommal szerepeltek magyar különleges erők, melyet a szolnoki különleges műveleti dandár képviselt.

Kigyulladt egy autó Jászberénynél a 31-es főúton vasárnap délután. A tűzeset akadályozza forgalmat.

Ketten sérültek meg abban a balesetben, amely a 45-ös főúton, Kunszentmárton és Szentes között történt. Egy személyautó neki csapódott egy kanyarodó traktor által húzott két pótkocsi egyikének.

Úgy tűnik, az italt fontosabbnak tartotta a szabadságánál is az a 46 éves rákóczifalvi férfi, akit gyorsított eljárásban ítélt el a Szolnoki Járásbíróság, mert már négyszer kapták ittas vezetésen. Az alkohol miatt nemcsak a jogsiját, a közügyek gyakorlását, de még szabadságát is elvesztette egy időre. Most egy éven keresztül józanodhat a fogház rácsai mögött.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában