Ülés

2024.06.15. 12:02

Fontos kérdésekben döntött a füredi képviselő-testület

A minap tartotta soron következő testületi ülését a füredi képviselő-testület.

Köllő Judit

Többek között megtárgyalták azt a fontos kérdést, hogy az önkormányzat a belvárosban, illetve további utcákban súlykorlátozások bevezetését tervezi két ütemben. A belváros tehermentesítése a cél, az elképzelés szerint a Fő utca és a Kiss Pál utca egyirányú szakaszára mezőgazdasági járművel, valamint húsz tonnát meghaladó gépjárművel nem lehet majd behajtani. A mart aszfalttal felújított utcákban ugyanez lenne érvényes, az útburkolat állapotmegőrzése céljából hét és fél tonnás súlykorlátozást vezetnek be. A súlykorlátozó táblák kihelyezése folyamatosan zajlik, ezért az önkormányzat a közlekedők fokozott figyelmét kéri.

képviselő testület, egyeztetés
Ezúttal is több fontos kérdést megvitatott a füredi képviselő-testület
Forrás: Tiszafüredi Önkormányzat

A képviselő-testület elhatározta, hogy Tiszaigar, Nagyiván, Tiszaszőlős és Tiszaderzs mellett részt vesz a Top Plusz keretében megvalósuló „Helyi humán fejlesztések” elnevezésű pályázatban. A projekt célja az idősekkel kapcsolatos érzékenyítő programok szervezése. 

Nyert a tiszafüredi gyepmesteri telep infrastrukturális fejlesztésére irányuló támogatási kérelem, melynek teljes összege közel tízmillió forint. 

A képviselő-testület két szervezet – az Egészséges Ifjúságért Sport és Mentálhigiénés Egyesület és a Viki Kisállat Farm Ifjúsági és Sport Egyesület – támogatásáról határozott. A támogatás együttes összege ötszázezer forint.

Országos Polgárőr Napot szerveznek június huszonkettedikén a Morotva Kerékpáros Pihenőparkban, melynek megvalósításához együttműködnek az Országos Polgárőr Szövetséggel. A rendezvényhez a füredi önkormányzat közel ötmillió forintot biztosít az idei költségvetés rendezvényi keretösszegének terhére.

A képviselő-testület zárt ülésen határozott több elismerés adományozásáról is. A „Tiszafüred Város Díszpolgára”, a „Tiszafüred Város Közösségéért, a „Tiszafüred Város Turizmusáért”, a „Tiszafüred Város Kultúrájáért”, valamint a „Tiszafüred Város Közbiztonságáért” elismerő címek átadására júniusban, a város napja alkalmából megrendezett ünnepségen kerül majd sor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában