Gyász

2024.06.21. 18:00

Megszakad a szív: bajtársai küzdöttek a jászberényi mentős életéért, de nem tudták megmenteni

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Ördög János, a Jászberényi Mentőállomás jólelkű életmentője – közölte közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat. A mentős munkába menet lett rosszul és lesodródott az útról. A helyszínre érkező bajtársai hosszasan küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni.

Illés Anita

Gyászolnak a mentősök – Ördög János bajtársunk 1971. július 3-án született Jászberényben. Az Országos Mentőszolgálat bajtársai közösségéhez 2003-ban csatlakozott gépkocsivezetőként a Jászberényi Mentőállomáson. Azóta számtalan rászorulónak segített és százak köszönhetik neki életüket – írta közösségi oldalán a mentőszolgálat. 

mentős
Tragikus hirtelenséggel elhunyt Ördög János. A jászberényi mentős hiánya felbecsülhetetlen bajtársai számára. 
Fotó: Facebook

A kiváló mentős példát mutatott a fiatalabb bajtársaknak is

Kollégái szívszorító, megrendítő szavakkal emlékeztek a kiváló mentősre. - Bajtársai az első pillanattól szerették és tisztelték Jánost, aki gyorsan a mentőállomás egyik központi figurájává vált. 

Az odaadó, mindig mosolygó és precíz életmentő egész lényéből áradt a jókedv és a segítőkészség, munkában és a magánéletben is mindenki számíthatott rá. Hivatástudata és kimagasló szakmai teljesítménye példát mutatott fiatalabb bajtársainak, ennek elismeréséül több dicséretben is részesült az évek során – méltatták. 

A bejegyzésből megtudtuk, hogy Ördög János június 15-én, munkába tartva rosszul lett és lesodródott az útról. Bajtársai perceken belül a helyszínre érkeztek, ahol hosszasan küzdöttek János életéért, de a jólelkű életmentőt minden próbálkozás ellenére sem sikerült megmenteni. Hiánya felbecsülhetetlen a munkatársai számára. Az Országos Mentőszolgálat saját halottjának tekinti Ördög bajtársat. Részvétét és mély együttérzését fejezi ki a családnak és a bajtársaknak! Isten nyugosztalja Ördög Jánost!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában