Felsőoktatás

2024.06.05. 19:00

Új fejezet kezdődik a Jászberényi Campus életében, szeptemberben indul a gépészmérnöki képzés

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Jászság felsőoktatási intézménye. Hosszas előkészítő munka, egyeztetések után felsőfokú műszaki képzés indul az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) és az Óbudai Egyetem (ÓE) együttműködésében Jászberényben.

Illés Anita

Az erről szóló dokumentumot Dr. Pajtókné Dr. habil. Tari Ilona, az EKKE és Prof. Dr. habil. Kovács Levente, az ÓE rektora sajtótájékoztató keretében írta alá szerdán a Jászberényi Campus, Apponyi termében. 

műszaki képzés,oktatás,campus,jászberény
Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Jászberényi Campusán induló műszaki képzésről tartottak sajtótájékoztatót szerdán Jászberényben. A képen balról jobbra: Dr. Rédei István, Prof. Dr. habil. Kovács Levente, Dr. Pajtókné Dr. habil. Tari Ilona és Dr. Varró Bernadett
Fotó: Pesti József

A két egyetem gépészmérnöki alapképzés levelező munkarendű szak indításáról egyezett meg. Az oktatás 2024 szeptemberében indul, a képzésre a nyári pótfelvételi során jelentkezhetnek az érdeklődők. Az eseményen Dr. Pajtókné Dr. habil. Tari Ilona hangsúlyozta: egy egyetem akkor működik jól, ha érzékenyen reagál a régió igényeire és azokra a kihívásokra, amelyeket a környezete támaszt elé. A Jászberényi Campus képzési portfóliójának bővítését a helyi gazdasági szereplők igényei hívták életre. Mint azt az EKKE rektora elmondta, az Óbudai Egyetemmel jelenleg egy olyan gyakorlatorientált gépészüzem-mérnöki szak létrehozásán is dolgoznak, amely egyedülálló lesz a magyar felsőoktatásban. Köszönetet mondott az Óbudai Egyetem vezetésének és a Jászsági Menedzser Klub Egyesületnek, melynek vezetője és tagjai aktív szerepet vállaltak a műszaki képzés előkészítésében. 

Prof. Dr. habil. Kovács Levente többek között kiemelte, hogy versenyképes tudást kínálnak a jelentkezőknek. Céljaik között szerepel továbbá, hogy a gépészmérnöki alapképzést nappali munkarendben is elindítják, valamint a két egyetem gépészüzem-mérnöki alapképzési szak alapítását tervezi. Ennek képzési programját a térség munkaerőpiaci igényeinek figyelembevételével dolgozzák ki. A szeptemberben induló gépészmérnök képzéshez a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Kar biztosít oktatókat. Dr. Rédei István, a Jászsági Menedzser Klub Egyesület elnöke örömét fejezte ki, hogy elindulhat a műszaki képzés és ehhez gratulált a két egyetem vezetőségének. Dr. Varró Bernadett, a Jászberényi Campus főigazgatója köszöntet mondott mindenkinek azért az összefogásért, amely új fejezetet nyit az intézmény történetében. Az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírását követően 11 helyi vállalkozás vezetőjével írtak alá szándéknyilatkozatot arról, hogy a szeptemberben induló gépészmérnök képzésnek gyakorlati helyet biztosítanak. 

 

 

 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában